DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Strollnak, Sainznak és Kvjatnak is útban voltak

Mind a három pilóta úgy gondolja, továbbjuthatott volna az időmérő következő fázisába, ha nem tartja fel őket egy másik autó – nevesen Grosjean, Kubica és Vettel.

Lance Stroll a 16. helynél előbbre várta magát első időmérőjén a „családi csapatban”, a Racing Pointnál, különösen, hogy csapattársa, Sergio Perez a Q3-ba kvalifikált. A kanadai Romain Grosjeant okolta kieséséért az első szakaszban.

„Grosjean útban volt a legjobb körömön a 9-es kanyarban. A lökhárítóján mentem abban a kanyarban, ami simán tizedekbe került, sajnos. Azt hiszem, probléma nélkül továbbjutottam volna” – idézi a racefans.net Strollt. Grosjean elmondta, nem engedte el a Racing Point pilótáját, mert bár kivezető körön volt, maga is nyomta, hogy még az idő lejárta előtt átszelje a célvonalat. Végül nem ért fel a mért körre.



A kanadainál is jobban bosszankodhat Carlos Sainz, aki elé a defektet szenvedett Robert Kubica keveredett a döntő gyorskörön. A spanyol 18. helyen végzett, szintén a top 10-re alkalmas autóval, amit Lando Norris bizonyított.

„Nagy csalódás volt az időmérő. Balszerencse. Nagyon jó körön haladtam, könnyedén a Q2-be juthattam volna, de egy defektes Williamsbe botlottam az utolsó szektor közepén. Három vagy négy tizedet veszítettem, amin elúszott az időmérőm” – bosszankodott a spanyol.

A Toro Rosso egyetlen autóval sem került be a Q3-ba, pedig a hétvégén nyújtott teljesítmény alapján a rajtrács első felébe lehetett volna várni a csapatot, különösen Danyiil Kvjatot. Az orosz a Q1-ben elért ötödik pozíció után a Q2-ben csupán 15. helyen végzett, újonc csapattársa, Alexander Albon is megelőzte. A kiesés oka többrétű volt, de a feltartás is szerepet játszott benne.

„A három szabadedzés és Q1 kiválóan alakult, a Q2 viszont talán kissé hektikusan zajlott különböző okok miatt. Tudjuk, mik ezek, talán az autóval vett irány is közrejátszott. Plusz Sebastian épp előttem ment ki a pályáról, ki kellett kerülnöm őt, amivel idő veszítettem. Nem panaszkodok rá, mindent megtett, hogy lehúzódjon, egyszerűen balszerencsésen alakult” – mondta az Autosportnak Kvjat, hozzátéve, hogy Q1-es körével is bejuthatott volna a Q3-ba.

Bár bosszantó akadályozás miatt kiesni az időmérőn, nem történt szabálytalanság a stewardok megítélése szerint: a testület nem vizsgálta egyik esetet sem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: