DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz Kubicát hibáztatja kieséséért

Csak a két Williams volt lassabb Carlos Sainznál az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, holott csapattársa a Q3-ig lépdelt. A spanyol időmérőjét a rémes napot teljesítő Robert Kubica rontotta el.

Két végletet képviselt a McLaren-pilóták melbourne-i időmérője: míg az újonc Lando Norris első nekifutásra Q3-ba jutott és ott 8. helyezést ért el, addig csapattársa, Carlos Sainz már a Q1-es fázisban kiesett, a rajtrácson csupán a 18. pozíciót foglalhatja el. A 24 éves spanyol úgy érzi, továbbjuthatott volna, de Robert Kubica, aki defektje után lassú tempóval haladt a pályán, feltartotta gyorskörén a 14-es kanyar közepén.

„Nagy csalódás volt az időmérő. Balszerencse. Nagyon jó körön haladtam, könnyedén a Q2-be juthattam volna, de egy defektes Williamsbe botlottam az utolsó szektor közepén. Három vagy négy tizedet veszítettem, amin elúszott az időmérőm. Semmit nem tehet az ember, ha ilyen történik meg vele” – nyilatkozott a bosszús Sainz. „Rossz helyen voltam a rossz időben” – fogalmazott egy másik megszólalásában.



„Tisztában voltunk vele, hogy van terünk gyorsulni, és hogy az időmérőnk jobban sikerül, mint a szabadedzés. Nehéz verseny lesz, de kitalálunk egy jó stratégiát a felzárkózásra” – beszélt a rá váró kihívásról az idén is szoros és kiélezett középmezőnyben.

Az időmérő utolsó helyén végző Kubica szombati napja katasztrofálisan alakult visszatérő hétvégéjén. A lengyel a harmadik szabadedzésen és a futamon is elkövetett egy hasonló hibát: előbb a bokszutca-bejáraton csapta oda autóját, de azt a tempó és ütközés szöge miatt megúszta. A Q1-ben már nem volt szerencsés, itt is találkozott a fallal, ez okozta a defektet, amely Sainz időmérőjét is megpecsételte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: