DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Ennél sokkal jobbak vagyunk

Daniel Ricciardo számára nem alakult a legjobban hazai közönsége előtt az időmérő edzés. A 12. pozíciót szerezte meg, de úgy érzi, meglehet a pontszerzés a vasárnapi futamon.

A két Renault nem jutott be a melbourne-i időmérő utolsó szakaszába: Nico Hülkenberg a 11. míg csapattársa, Daniel Ricciardo a 12. pozíciót szerezte meg. Az ausztrál pilóta nincs elkeseredve, hiszen közel vannak a pontszerző helyek, amikre egy erős versennyel fel lehet kapaszkodni.

A Renault versenyzője sajnálja, hogy nem tudott bekerülni az utolsó szakaszba: „Meglehetett volna az első tíz, nagyon kicsi hiányzott, és tudom, hogy benne volt az autóban. A harmadik szektorban veszítettem el a dolgot. Egyedül az frusztrál, hogy tudom, meg lehetett volna csinálni. Nem hiszem, hogy sokkal jobb lenne a tizedik helyen lenni, de azért nem lett volna rossz bejutni a Q3-ba.”

 ricciardo-az-ausztral-idomerorol-2019-2



„Összességében sokkal ma már sokkal kényelmesebben éreztem magam. Nem hinném, hogy a 12. hely azt mutatja, ahol jelenleg tartunk. Ennél jobbak vagyunk. A pénteki kifutásoknál nem éreztem, hogy jók lennénk a hosszú etapokon, de a változások, amiket ma végrehajtottunk, sokkal nagyobb önbizalmat adtak nekem” – tért rá a pozitívumokra Ricciardo.

A 29 éves versenyző csapattársa jó teljesítménye miatt is bizakodik: „Nico hosszú etapjai erősek voltak, így én is nagyon optimista vagyok a verseny előtt. Az lesz a kulcsa, tudunk-e előzni és támadni. Biztos vagyok benne, hogy bejövünk a pontszerző helyekre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: