DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen csalódott első alfás időmérője után

Az Alfa Romeo Racing veteránja kilencedik helyen zárta az Ausztrál Nagydíj időmérő edzését, ennek ellenére nem felhőtlen az öröme, hiszen úgy érzi, több is volt a Q3-as szereplésben.

Az elképesztően sűrű F1-es középmezőnyben egyelőre lehetetlen megállapítani, hogy ki hol áll – talán csak annyi biztos, hogy egyelőre a konstruktőri vb-t tavaly ötödik helyen záró, és tavaly Melbourne-ben remeklő Haas vállalta magára a zászlóvivő szerepét.

A melbourne-i időmérő edzés utolsó szakaszába a két-két Mercedesen és Ferrarin, valamint Max Verstappenen kívül még a csodaszámba menő teljesíményt nyújtó Lando Norris, Kimi Raikkönen és Sergio Perez jutott be.



A finn pilóta mindössze egyetlen századdal maradt el a McLaren újoncától, de a „gyengébbik” Haas is lőtávolon belül volt első, Alfa Romeo Racing színeiben teljesített kvalifikációján.

„Az autó nem teljesen állt össze a harmadik edzésen, ezért változtatnunk kellett a beállításokon. Ilyen rövid idő alatt azonban nem lehet komoly javulást elérni. Csalódott vagyok, hiszen előrébb is végezhettünk volna” – mondta a 2007-es bajnok.

Az Alfa Romeo sebessége bíztatónak tűnt a pénteki hosszú etapok során, Raikkönen pedig nem bocsátkozott nagy találgatásokba a vasárnapi versenyt illetően, inkább szokásos formulájával válaszolt: „Meglátjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: