DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc: Csalódtam magamban, hibáztam

Első ferraris versenyhétvégéjén Charles Leclerc az ötödik rajtpozíciót szerezte meg, a monacói pilóta pedig egyáltalán nem volt megelégedve magával. A Mercedesek elérhetetlenek volta szerinte is.

A Ferrari újdonsült pilótája, Charles Leclerc nagyjából tudta hozni Sebastian Vettel szintjét a szabadedzések folyamán, és a Q1, valamint a Q2 után is úgy tűnt, hogy veszélyes lehet a négyszeres világbajnokra a 21 esztendő monacói fiatalember.

Azonban Leclerc már az első kanyarban hibázott a második gyorskörén, ezzel oda is lett a lehetősége arra, hogy a harmadik helyen végezzen, miután azt ő is elismerte, hogy a Mercedesek ellen esélyük sem volt a mai napon.

Leclerc megőrizte önkritikusságát a tavalyi évről


„Egyáltalán nem vagyok elégedett magammal. Nem tudtam véghezvinni a munkát a Q3-ban, ami szégyenteli. Azt gondolom, hogy az én részemről a Q1 és a Q2 is nagyon pozitívan alakult. A Q3-ban is rendben volt az első nekifutásom, de aztán másodikra elkövettem egy hibát” – kesergett a Sky Sports-nak Leclerc.

„Blokkoltam a kerekeket már a legelső kanyarban, onnantól kezdve pedig az a köröm eléggé zavaros volt. Sajnálom, mert a top három elérhető lett volna egyértelműen. Az első kettő nyilván nem, de keményen fogunk dolgozni, hogy jobbak legyünk. Tavaly sokat szenvedtem ezen a pályán, szóval biztos vagyok benne, hogy idővel jobbra fordulnak majd a dolgok. Nekem viszont van min javítanom azon, hogy a kellő időben ki tudjam hozni a legtöbbet magamból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: