DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kubica bocsánatot kért hibájáért

Robert Kubica nem éppen erre az F1-es visszatérésre vágyott: az utolsó rajthelyet szerezte meg az Ausztrál Nagydíj időmérőjén, de csapattársa, George Russell is csak egy pozícióval jutott előrébb.

Tovább folytatódott a Williams szenvedése a melbourne-i kvalifikáción. A csapat számára már az előszezoni tesztek is katasztrófával kezdődtek, mivel nem érkeztek meg időben Barcelonába. Most, hogy körvonalazódni látszanak az erőviszonyok, a grove-i alakulat még a középmezőnytől is nagyon messze van: a 18. Carlos Sainztól is 1,2 másodpercet kapott Russell.

Robert Kubica ráadásul megérintette a falat, aminek következtében defektet is kapott, bár nem csak ezen múlt, hogy nem tudott továbbmenni a kvalifikáció második szakaszába: „Nem ez volt a legjobb kezdete a szezonnak, különösen, hogy én vagyok az utolsó a rajtrácson. Hibáztam az utolsó kifutásomon, amikor már jobb érzésem volt az autóban, és könnyebben tudtam vezetni. Bocsánatot kérek ezért, de ez van.”

williams-ausztral-idomero-2019-2



„Nehéz helyzet volt, de ismét ott vagyok az F1-es rajtrácson, és szeretném mindenkinek megköszönni, akik ezt lehetővé tették, nem utolsó sorban a csapatnak” – hálálkodott a lengyel a körülmények ellenére a lehetőségért.

Csapattársa, az idén debütáló George Russell a teljesítmény ellenére rendkívül pozitívan nyilatkozott: „Elég jó körnek tűnt a legjobbam, tökéletesnek éreztem. Három jó gyorsköröm volt, és elégedett vagyok a teljesítményemmel, de nyilván ennél többet szeretnénk. A srácokkal, a mérnökökkel remek munkát végeztünk és mindent kihoztunk a csomagból. Csak annyit tehetek, hogy olyan gyorsan vezetek, amennyire csak tudok, és ezt így is éreztem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: