DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso nem fogja nézni a versenyt

A Formula-1-nek hiányzik Fernando Alonso, de a jelek szerint ez nem kétoldalú. A kétszeres világbajnok elmondta, nem fogja nézni az Ausztrál Nagydíjat, mert nem igazán érdekli.

Ezen a hétvégén útjára indult a 2019-es Formula-1-es világbajnokság immáron (másfél évtized után először) Fernando Alonso nélkül. Rengeteg rajongó várta, hogy végre pályán láthassa az idei versenygépeket élesben, ám úgy tűnik, az elmúlt évtizedek egyik legjobb versenyzője nem tartozik közéjük.

Mivel hosszú évek óta versenyképtelen autóban tengődött a spanyol ász, tavaly ősszel ráunt a sikertelenségre és úgy határozott, távozik a száguldó cirkuszból. Tény, hogy évek óta bebetonozódott a három topcsapat (Ferrari, Mercedes, Red Bull) az élre és képtelenség betörni a legjobbak közé, Alonso pedig inkább máshol próbál szerencsét. Idén leginkább az Indy 500-ra készül, de éppen tegnap Sebringben volt jelenése a WEC aktuális futamán, amit csapattársaival meg is nyert.

Alonso Sebringben ismét ünnepelhetett, az Ausztrál Nagydíj viszont nem érdekli


Egy interjúban elismerte, hogy a melbourne-i F1-es idénynyitó nem igazán érdekli. „Nem fogom nézni a versenyt. Nem tudom, hogy érdekes lesz-e, mivel úgysem érdekel. Az eredményeket biztosan meg fogom nézni, mert a mezőnyön belüli erősorrendre azért kíváncsi vagyok” – nyilatkozta Alonso a Diario Sport című lapnak.

„A Formula-1 a motorsport királykategóriája marad mindig is, de ezen kívül is akadnak igazi kihívások és számomra nem volt kétséges, hogy mit teszek 2019-ben” – tette hozzá a spanyol ász. A WEC mellett az IndyCarban is vannak kötelezettségei Alonsónak (ami jelenleg egyértelműen a legfontosabb számára), valamint a McLaren tesztpilótájaként is bizonyára bőven akad majd idén feladata.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: