DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo hamar ráérzett új autójára

Már az év első éles F1-es napján csapattársa tempóját produkálta a Renault-hoz szegődött Daniel Ricciardo. Az erőviszonyokat még korai felállítani, de mindkét pilóta elégedett az autójával.

Ahogy a tavalyi fejlődése alapján várni lehetett, a Renault csapata idén is a Formula-1 középmezőnyének egyik erős tagja lesz, legalábbis a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj pénteki napja erre enged következtetni. A márka új szerzeménye, a helyi közönség előtt versenyző Daniel Ricciardo ma elsősorban az autójával barátkozott, ám az 1:23.644-es körével még így is a nap nyolcadik legjobb idejét állította be, és mindössze hét századmásodperccel maradt el Nico Hülkenbergtől.

 hulk-fp1-ausztral



„Jó érzés letudni az első napot” – árulta el az ausztrál, aki Hülkenberg délelőtti műszaki hibája miatt még csapattársa feladatainak egy részét is átvállalta. „Minden kifutással egyre magabiztosabbá váltam, a második szabadedzésen sikerült kiegyensúlyozott etapokat teljesítenem. Még sokat kell javulnunk, de egyre jobbak vagyunk. Számomra most az autó megértése és fejlesztése az első, de ez jól halad. Várom már az időmérőt, érdekesnek ígérkezik.”

Az ausztrál csapattársa az első edzésen egy kisebb elektronikai hibát szenvedett el, ami miatt mindössze 11 kört tudott teljesíteni, de a Renault mérnökei az edzés végére elhárították a hibát. Hülkenberg pénteki legjobb, 1:23.574-es ideje a nap hetedik legerősebbje lett.

„Messze nem volt ideális a kezdés, de hamar összeszedtük magunkat” – magyarázta a német. „Az autóban rögtön magabiztosnak éreztem magam, ami ilyenkor a legfontosabb, így a második edzés már jól alakult számunkra. Ez egy egészen más pálya a teszten használthoz képest, de elégedett vagyok. A hosszú etapjaink ígéretesek, de még sok adatot kell kielemeznünk az időmérő előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: