DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kubica: Nem számítok nagy dolgokra, ebből kell a legtöbbet kihoznunk

Robert Kubica a 2010-es Abu Dhabi Nagydíj versenye óta először ült F1-es autóba teljes állású pilótaként hivatalos versenyhétvégén. Eléggé földhözragadt nyilatkozatot adott a lengyel.

A Williams nagyon nehezen kezdte a 2019-es esztendőt, hiszen az első teszthétre csak két és fél nap késéssel érkeztek meg, aztán – ahogyan az lenni szokott – előjöttek a műszaki problémák is. Rengeteg időt veszített ezzel a grove-i istálló, akiktől minden bizonnyal távozik Paddy Lowe főmérnök is, és ha még ez sem lenne elég, az autó bizonyos részeit újra kellett tervezniük, mert az FIA szabálytalannak titulálta az FW42-t.

Robert Kubica a hétvégén visszatér a rajtrácsra, versenyzőtársai pedig valóságos tapsviharral ismerték el a lengyel emberfeletti teljesítményét, aki azonban tudja, hogy sokra nem számíthat ezzel az autóval.

Még a tavalyinál is mélyebbre süllyedhet a Williams


„Ez a délelőtt rendkívül nehezen indult számunkra, mivel a pályának még nem volt meg a megfelelő tapadása. Tudjuk, hogy Ausztráliában a pálya nagyon hepehupás teljesen más karakterisztikájú, mint a barcelonai. Rengeteget szenvedtünk a tapadással, amin azért délutánra sikerült javítanunk, miután a pálya is jobb állapotba került” – áll a Williams sajtóközleményében.

„Meg kell próbálnunk a maximumot kihozni abból, amink van. Majd az autó eldönti, hogy mi is lesz ez a maximum, én személy szerint úgy érzem, hogy sajnos nem lehetünk nagyravágyóak, így az marad nekünk, hogy a lehető legtöbbet érjük el azzal, amink van” – zárta lehangoló összegzését Robert Kubica.

A két Williams-pilóta mindkét szabadedzést sereghajtó pozícióban zárta, messze lemaradva még a középmezőnytől is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: