DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: Leclerc-rel szabadon versenyezhetünk

Bár a Ferrari új csapatfőnökének kijelentése nem így hangzott, Sebastian Vettel számára egyértelmű, hogy Charles Leclerc-t és őt egyenrangú felekként fogja kezelni idén az olasz alakulat.

Néhány héttel korábban Mattia Binotto elmondta, hogy Sebastian Vettelt fogják előnyben részesíteni 2019-ben, ha olyan helyzetre kerül sor. Még el sem kezdődött az év, máris a németet favorizálnák a Ferrarinál, bár ez bizonyos szempontból érthető, hiszen Charles Leclerc első évét fogja megkezdeni a maranellói gárdánál.

A négyszeres világbajnoknak mégsem ezt üzenték új csapatfőnöke szavai: „Nem hiszem, hogy jobban bele kellene menni ezekbe a helyzetekbe. De azt gondolom, hogy egyértelmű, és Mattia is világossá tette, hogy szabadon versenyezhetünk.”

„Úgy vélem, Charles a legjobbját fogja nyújtani, hogy magának és a csapatnak is bizonyítson, és velem is ugyanez lesz a helyzet.”

 binotto-a-ferrari-parosarol-2019



Vettel elmondta, közös célok irányítják új csapattársát és őt is: „Végül is a Ferrariért versenyzünk, ami azt jelenti, hogy szeretnénk őket oda eljuttatni, ahol az elmúlt években voltak. Ez a fő cél, hosszú szezon áll előttünk, és még egy kicsit értelmetlen ilyen forgatókönyvekről beszélni ezen a ponton.”

Charles Leclerc nagyon másképp látja a helyzetet, mint csapattársa: „Teljes mértékben megértem a döntést. Ahogy bármelyik csapatban, itt is van első és másodszámú versenyző a fifty-fifty helyzetekben. Innentől pedig már az én feladatom, hogy változtassak a dolgokon. Nem lesz könnyű, mert sokat kell még tanulnom, de megpróbálom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: