DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: Eleinte nem fogunk nyerni

A Red Bull-Honda vezérpilótája ugyan elégedett az új motorral, de számára világos, hogy nem fognak azonnal nyerni, ehhez idő kell. Nem érzi úgy, hogy Ausztráliában a dobogó tetejére állhat.

Szinte semmi esélyt nem lát arra Max Verstappen, hogy az idénynyitón őt intsék le elsőként az új Red Bull-Hondával. Ugyanakkor határozottan úgy érzi, az autó már most versenyképes, ott lesznek az élmezőnyben (még ha nem is nyernek) és a szezon során folyamatosan javulnak majd.

Nemrég a Red Bull főtanácsadója meglehetősen merészen nyilatkozott az idei esélyekről, miszerint legalább öt futamgyőzelmet aratnak idén és Max Verstappen ebben az évben a világbajnoki cím egyik esélyese lesz. Egy Japánban rendezett szponzoreseményen viszont a holland lehűtötte a kedélyeket.

A Red Bull-Honda ott lesz az elejében, de Verstappen szerint eleinte nem fog nyerni


„Nem fogunk rögtön versenyt nyerni az új Honda-motorral. De ott kell, hogy legyünk valahol a mezőny elején. A hosszú etapjaink egészen biztatóan alakultak a tesztelésen. Úgyhogy már a kezdetektől fogva remélhetjük, hogy versenyképesek leszünk” – fogalmazott a Red Bull-pilóta a Blick című lapnak.

„Úgy vélem, összességében is remek csomaggal rendelkezünk, de igazából csak a hétvégén tudhatjuk meg, valójában hol is állunk, sikerült-e közelebb kerülni a Mercedeshez és a Ferrarihoz” – tette hozzá Verstappen. Dr. Helmut Marko pedig ismételten megdicsérte az új motorszállítót.

„A Honda-motor egyre jobb és megbízhatóbb. Az alapozást elvégezte számunkra a Toro Rosso már tavaly, a japánok pedig éjjel-nappal dolgoznak és mindent beleadnak a sikerért. Ennek ellenére úgy gondolom, nagyjából két tizeddel még mindig a Ferrari mögött vagyunk, de kevéssel a Mercedes előtt” – erősítette meg korábbi véleményét a Red Bull főtanácsadója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: