DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Perezt meglepte Stroll azonnali remeklése

A Racing Point istálló átmeneti időszakot él át a tavalyi tulajdonosváltás után. Barcelonában nem igazán emelkedtek ki, ám Sergio Perezt meglepte fiatal csapattársa tempója és visszajelzései.

Lance Stroll 2017-ben mutatkozhatott be a Formula-1-ben, mindössze tizennyolc esztendősen. Hatalmas szponzori háttere miatt a Williams leigazolta és bár eleinte csak esett-kelt, később egészen jól beleszokott a száguldó cirkusz tempójába és az év végén alig maradt el korábbi világbajnoki ezüstérmes csapattársa, Felipe Massa mögött.

A tavalyi szezon azonban borzalmasan sikeredett az alapvető tervezési hibákkal megszülető Williamsnél, mindössze hat pontocskát kapart össze (az istálló hét egységéből) egész évben. Idén a Force India tulajdonosváltása miatt lehetősége volt az azóta is szenvedő Williamstől továbbállni és az édesapja konzorciuma által felvásárolt, immáron Racing Point néven induló gárdához szerződni.

Bár a télen Stroll és a Williams még odaszólogattak egymásnak, azóta lecsengett a téma, lezajlottak a barcelonai tesztek is. Itt a fiatal kanadai nagyon jó benyomást tett rutinos csapattársára, Sergio Perezre, bár sosem lehet egyszerű a főnök fiáról nyilatkozni.

Stroll tényleg annyira jó lenne?


„Meglepő volt számomra, hogy milyen szintet és sebességet ért el máris. De, őszintén szólva, ami a legjobban meglepett engem, az autóról adott visszajelzései. Fiatal pilótáknál ehhez nem vagyunk hozzászokva. Manapság az ifjak jól felkészültek, de a tapasztalat hiánya miatt sokszor csak legyintenénk, hogy nem ismerhetik még az autót. Ő viszont, meglepő módon adta az instrukciókat a csapatnak” – idézi Perezt a Motorsport.com szakoldal.

„A Strollban rejlő potenciált a Williams gyengélkedése nem engedte megmutatni. Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy a Formula-1-ben 95%-ban az számít, milyen autóban ülünk. Ezért igen nehéz megítélni valakinek a tudását, aki rossz autóban ül. Ugyanakkor ő is csak ugyanolyan csapattársam, mint a korábbiak. Azért vagyok itt, hogy a legjobb munkát végezzem. Eddig minden csapattársamat legyőztem, ugyanezt akarom tenni Lance-szel is” – tekintett előre Perez, aki Jenson Buttonról bizonyára megfeledkezett.

„Ez a kötelességem, a motiváció miatt vagyok itt, hogy minél jobban teljesítsek. Ha nem így állnék hozzá a dolgokhoz, jobb lenne, ha inkább otthon maradnék” – tette hozzá a rutinos mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: