DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Nagy dobásra készül az Alfa Romeo

A 2019-es F1-es idény kezdetét Kimi Raikkönen rejtélyesnek, Antonio Giovinazzi élvezetesnek, Frederic Vasseur csapatfőnök pedig egy nagy lehetőségnek tartja. Szezonelőzetes Alfa módra.

A régi vezetőséggel, ám új névvel és új pilótapárossal vág neki a 2019-es Formula-1-es szezonnak az Alfa Romeo csapata, amely a Ferrari támogatásának köszönhetően tavaly ígéretes fejlődést mutatott be, így az idei évre még magasabbra helyezte maga előtt a lécet. Az év első rajtja előtt a csapatfőnök számos top 10-es helyezést kíván alakulatának. 

 barcelona_test02_4-2360x1573



„A Melbourne-be való érkezésünk egy nagy lehetőséget szimbolizál, miután a tavalyi szezon során már megvillantottuk a bennünk rejlő potenciált. A pilótáink nagyszerűek, a csapatot pedig mind a pályán, mind a gyárban erős háttér támogatja. Kíváncsi vagyok, ebben a korai időszakban hol állunk pontosan. Keményen fogunk dolgozni azon, hogy a következő hónapokban még előrébb jussunk” – áll az Alfa Romeo sajtóközleményében Vasseur nyilatkozata.

A csapat idei pilótapárosa a piac két pólusáról lett kiválasztva, ugyanis Kimi Raikkönen (a mezőny legidősebbjeként) a tizenhetedik F1-es szezonjára készül, Antonio Giovinazzi pedig idén teljesíti élete első teljes évét. A kor- és a tapasztalatbeli különbség a nyilatkozataikból is kitűnik, míg a finn a rutinjára támaszkodva az erőviszonyok kiszámíthatatlanságát emlegette, addig az olasz a benne uralkodó izgatottságról beszélt.

„A szezon első versenyét mindig valamennyi bizonytalanság jellemzi, akár még rejtélyességnek is nevezhetnénk. Szoros a középmezőny, bármi megtörténhet. Nem lehet megjósolni, hol is állunk pontosan, de a csapat tavaly komoly fejlődést mutatott be, így biztos vagyok abban, hogy erősen fogunk kezdeni” – nyilatkozta Raikkönen.

„Életem első teljes F1-es szezonjának eddig minden pillanatát élveztem” – vette át a szót Giovinazzi. „Sűrű téli szünetem volt, sokat edzettem annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészüljek. Úgy érzem, hogy készen állok, így alig várom, hogy a piros lámpa végre zöldre váltson.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: