DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brawn tetszését először nem nyerte el Hamilton

A feltűnést kerülő Michael Schumacherhez szokott Mercedes-csapatfőnököt aggasztotta az új igazolás életstílusa. Ma már beismeri, az ötszörös bajnok karaktere kiváló reklám az F1-nek.

Mikor a Mercedesnél hetedik szezonjára készülő Lewis Hamilton megérkezett az istállóhoz 2013-ban, Ross Brawn volt a csapatfőnök. A jelenleg Formula-1 sportszakmai főnökeként ténykedő brit mérnök elárulta, első benyomása honfitársáról nem feltétlenül volt kedvező:

„Be kell vallanom, hogy amikor először együtt dolgoztunk Lewisszal, az életstílusa kicsit aggasztott, mert eltért a normától. Egy modern Formula-1-es versenyző kerüli a feltűnést a sporton kívül. Igen, óriási erőfeszítéseket fordítanak a munkájukra, de távol a sporttól a háttérbe húzódnak” – mondta az i News-nak adott interjúban Brawn.



„Természetesen Lewis a szociális életével, érdeklődési köreivel, sporton kívüli szenvedélyeivel igencsak nagy figyelmet kapott. Mindenhol ott volt, részt vett olyan eseményeken és tevékenységekben, amelyeket szívesen csinált. Be kell vallanom, ez nyugtalanított… de az eredmények magukért beszélnek” – folytatta a szakember, kiemelve, hogy Hamilton életstílusából nem csupán a versenyző merít erőt, hanem a sportág is profitál:

„Az egyensúly a Formula-1 és más tevékenységek között kedvez neki és egyéniségének. És azt kell mondanom, hogy kereskedelmi szempontból és a márka szempontjából a Formula-1 számára fantasztikus. Lewis felkelti az emberek érdeklődését, olyanokét is, akik általában nem követnék a sportot. Tehát több tekintetben is kiváló nagykövete a Formula-1-nek.”

Brawn a Benettonnál, Ferrarinál és Mercedesnél évtizedeken keresztül együtt dolgozott Michael Schumacherrel, aki a pályán kívül egészen más mentalitással rendelkezett, mint Hamilton:

„Michael sokkal csendesebb volt az autón kívül, kerülte a rivaldafényt. Volt neki családja, fia, lánya, felesége, így lefoglalták az otthoni dolgai. Lewisnak nincsenek ilyen teendői… egyelőre. Tehát igen, Michael jobban kerülte a feltűnést. De ha a professzionális oldalukat nézzük, akkor azt látom, hogy az elkötelezettség, színtiszta tehetség mindkettőjüknél megvan.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: