DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner: Lauda hiányát megérzi a Mercedes

A Mercedes csapatát meggyengíti Niki Lauda távolléte, ezt állítja Christian Horner, aki szerint a húzós szituációkban mindig az osztrák legendára támaszkodott Toto Wolff, az Ezüst Nyilak csapatfőnöke.

Niki Lauda még tavaly nyáron került kórházba, amikor is Bécsben tüdőátültetésen esett át. Rehabilitációja jól halad, de 70 évesen már nem szabad semmit sem elsietni, így Lauda is inkább a felépülését helyezi előtérbe, és csak aztán térne vissza az F1 világába.

Christian Horner szerint azonban a Mercedes meg fogja érezni a háromszoros világbajnok hiányát: „Kívülről nézve, Niki hiányát nagyon is megérzik a csapatnál. Még jobban hiányozna, ha éppen egy szoros világbajnoki csata kellős közepén lennénk, hiszen részben ő volt Toto támasza az ilyen helyzetekben” – idézi Hornert a Daily mail.

Két ikonikus alak hiányzik ma az F1-ből


„Szóval szerintem a Mercedes istállója gyengébb lesz Niki Lauda nélkül, akinek így nincs közvetlen rálátása a dolgokra.”

De nem Niki Lauda az egyetlen, akinek a hiányát megérzi a Formula-1 világa. Régi jó barátját, Bernie Ecclestone-t is hiányolja. „Chase-nek hasonló a felfogása, mint Theresa Maynek a Brexittel: nem tetszhet mindenkinek minden, az idő pedig egyre csak szorít. Bernie pedig egy diktátor volt, és szerintem ez az, amire ennek a sportnak szüksége lenne.”

„Sosem lehet őt kiismerni. Talán egy napon még vissza fog térni és visszavásárolja az F1-et. Még mindig jól tartja magát, közel tudott maradni a promóterekhez, az emberekhez, a csapatokhoz. A Liberty rámutatott azokra a pontokra, amikben ő gyenge volt – a jövőbeli technológiákban és a digitális médiákban. Viszont ha nyélbe kellett ütni egy üzletet, Bernie-nél keresve sem találhattunk jobb embert.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: