DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Binotto Schumachert igazolná le

Abszolút elégedett jelenlegi pilótapárosával a Ferrari, a tesztelésen előjött technikai gondok viszont aggasztóak. A csapatfőnök nem is gondolkodna, ha lehetősége lenne leigazolni a fiatal Schumachert.

A legtöbb szakember egyöntetűen egyetért abban, hogy a tesztelések alapján jelenleg a leggyorsabb versenyautóval a Scuderia rendelkezik, de vajon ilyen rossz előjelek után célba is tud érni? A motor túlmelegedése, kipufogó-probléma, felnitörés, elektronikus hiba – ezek mind a hibalistán, amelyek a kéthetes barcelonai tesztelésen előjöttek.

Ahogy Mattia Binotto csapatfőnök már korábban is elmondta, nem tarja a Ferrarit a legjobbnak e pillanatban. „Számomra a Mercedes a favorit, de a cél nem változott így sem, 2019-ben meg akarjuk nyerni a világbajnokságot. Ezzel pedig egy hosszabb sikersorozatot szeretnénk kezdeni.”

„Optimistán utazunk Ausztráliába, olyan csapattal rendelkezünk, amely évről évre képes volt egyre feljebb lépni, a hibáinkból pedig tanultunk. Ez a folyamat oda vezetett, hogy a mezőny egyik legjobb autója a miénk, de szerintem még mindig a Mercedes az a csapat, amelyet mindenkinek le kell győznie.”

Binotto azonnal leigazolná a fiatal Michael Schumachert


Binotto azonban saját autójáról is sok szépet mondhat. „Az SF90-es aerodinamikailag nagyon stabil, remekül reagál a változtatásokra, a közepesen gyors és a gyors kanyarokban különösen kiválónak tűnik, az egyenesekben pedig szintén kitűnő. Minden célt sikerült elérnünk, amit a tavalyi autóval még nem tudtunk.”

„Huszonöt éve dolgozom a Ferrarinál, olyan egyéniségektől tanulhattam, mint Jean Todt, Ross Brawn, Michael Schumacher, vagy éppen Stefano Domenicali és Maurizio (Arrivabene). Hogy kit választanék, ha bárkit leigazolhatnék a múltbeli pilóták közül? Azonnal Michael Schumacherre esne a választásom.”

„Nem kényszerűségből, hanem azért, mert egy egészen nagyszerű pilóta volt, sőt, az egész csapat született vezére. Zsinórban öt bajnoki címet szállított, a Mercedes pedig tudja, hogy ez most is lehetséges célkitűzés, hogy ilyen sikersorozatot produkáljon egy csapat. Nekünk is ezt kell elérnünk.”

Mi a helyzet Michael Schumacher fiával? „Nagy örömmel tölt el minket, hogy Mick a Ferrari pilótaakadémiájához csatlakozott és részt vesz a munkánkban. Azonban nem teszünk rá plusz terhet, direkt kerülünk mindenféle összehasonlítást” – mutatott rá Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: