DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Hamilton tehetségesebb, mint Schumacher

A 2016-os világbajnoknak meggyőződése, hogy Lewis Hamiltonban több a veleszületett tehetség, mint Michael Schumacherben, miután ő mindkettejüknek volt a csapattársa a Mercedesnél.

Lewis Hamilton a negyedik világbajnoki címét szerezte meg öt év leforgása alatt, összességében pedig ötödik alkalommal ért fel a csúcsra a brit 2018-ban. Ezzel kiegyenlítette az állást a második legtöbb világbajnoki cím tulajdonosai közt Juan Manuel Fangióval, aki szintén ötszörös győztes, és már csak Michael Schumacher van előtte, mind világbajnoki címek, mind futamgyőzelmek tekintetében.

Michael Schumacher 91 sikere mellett Hamilton egyelőre 73-at tud felmutatni, és elképesztő dominanciát mutat a hibrid éra kezdete óta. Egyetlen ember van, aki le tudta őt győzni ezen időszakban: Nico Rosberg, aki történetesen előtte Michael Schumacher csapattársa volt az Ezüst Nyilaknál.



„Lewisban alighanem több a veleszületett tehetség, mi több, ő az egyik legnagyobb isten adta tehetség a sport történetében, szóval manapság ő jelenti a különbséget. Schumacher viszont etikai szempontból volt rendkívül más. Lewisnak könnyebben sikerültek a dolgok, hiszen ő ösztönből, megérzésből cselekedett. Michael viszont a teljes csomag volt” – mondta Rosberg az Auto Motor und Sportnak.

Mindezek ellenére a 2016-os világbajnok sokkal rémültebb volt, mikor kiderült, hogy Schumacher lesz a csapattársa, mint amikor Lewis Hamiltont ültették be mellé.

„Az első gondolatom az volt, hogy Michael egy igazi harcos. Megijedtem. Egyáltalán képes leszek mellette bármire? Minden nap mikor felkelt, ezt gondolhatta: ’Hogyan fogom elnyomni a csapattársam?’ Mikor sikerült legyőznöm Michaelt, jött Lewis. Őt legalább ismertem a gokartos időkből, így kevésbé volt földönkívüli számomra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: