DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc: Nincs konkrét célkitűzésem elsőre

Kiemelt figyelem övezi a rendkívül fiatal Charles Leclerc ferraris debütálását. A tavaly az Alfa Romeóval brillírozó monacói a legtöbbet akarja kihozni magából a hétvégén, de nem határoz meg célt.

A tavalyi évben és a téli tesztek során is remek teljesítményt nyújtott (utóbb már a Ferrari volánjánál) a Formula-2 tavalyelőtti bajnoka, a száguldó cirkusz egyik legnagyobb ifjú reménysége. Igaz, a Ferrari nyíltan kiemelte, hogy az elején Sebastian Vettel némi előnyt élvez majd csapaton belül, nem tiltották a küzdelmet a két pilóta között.

Charles Leclerc nem akarja túlizgulni bemutatkozását az élcsapat színeiben. A téli szünet hamarosan véget ér, a hétvégén már Melbourne-ben kell bizonyítaniuk, hogy az ígéretes kezdést pontokra is tudják váltani és legyőzik a Mercedest. A szakértők szerint ugyanis a Ferrari jelenleg a nagy rivális előtt jár a tempót tekintve, bár nem lehet tudni, a Mercedes mennyire altatta az ellenfeleket.

Charles Leclerc tanulni akar és mindig a legtöbbet kihozni magából


A szezonnyitón nem is határoz meg magának konkrét elérendő célt Charles Leclerc, igyekszik jó benyomást kelteni és minél többet kihozni az autóból. Eleinte mindenképpen tanulni szeretne négyszeres világbajnok csapattársától és semmiképpen sem szeretné, ha elvinné őt a hév Ausztráliában.

„Nem érzem, hogy ideges lennék. Egyénileg csak annyi a célom, hogy a lehető legjobb munkát végezzem új csapatomnál. Úgy vélem, a tesztek folyamán remekül dolgoztunk. Még nagyon hosszú út áll előttünk, számomra pedig egy egészen új kaland kezdődött az új gárdával, bizonyára némi idő lesz teljesen átszoknom. De remélem, már a lehetőségekhez mérten a lehető leginkább készen állok már most is” – idézi Charles Leclerc-t a Crash.net szakoldal.

„Ausztrália előtt további kemény fizikális edzéseket végzek majd, valamint igyekszem mentálisan is a csúcson lenni, hogy a lehető legjobb eredményt érhessem el. Ugyanakkor nem mondok konkrét helyezést, amit szeretnék elérni” – tette hozzá a fiatal monacói. A tesztelések során rendkívül közeli időeredményt ért el Sebastian Vettelhez képest és sokak szerint az évad folyamán is látszódni fog ez a szoros küzdelem a két Ferrari között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: