DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Ferrari párosa veszélyeztetheti Hamiltont

David Coulthard egyértelműen úgy érzi, hogy a Vettel-Leclerc páros még nagyobb veszélyt jelent idén Lewis Hamilton számára, mint korábban a Vettel-Raikkönen duó. Igaza van?

Hatodik világbajnoki címéért indul harcba idén a Formula-1 jelenlegi mezőnyének legeredményesebb és feltétlenül az egyik legjobb pilótája, Lewis Hamilton. Az elmúlt két évben sikerrel verte vissza az egyre javuló Ferrarival támadó Sebastian Vettel trónfosztási kísérleteit, idén azonban valószínűleg még nehezebb dolga lesz a britnek.

A korábbi Formula-1-es pilóta, David Coulthard szerint kétségtelenül veszélyben lesz idén a brit ász újabb címvédése, mivel a Ferrari még erősebbnek tűnik, mint a tavalyi évben, ráadásul a Scuderián belül komoly riválist kapott Sebastian Vettel (Charles Leclerc személyében), ami még jobb teljesítményre sarkallhatja.

A Ferrari szakított a hagyománnyal és hosszú évtizedek óta először egy huszonéves kora legelején járó pilótát igazolt, az istálló történetének második legfiatalabb versenyzőjét. A tizenháromszoros futamgyőztes Coulthard úgy érzi, ez akkora lökést ad majd a vörösöknek, hogy idén végül minden összeáll és letaszítják a trónról a Mercedest.

A Vettel-Leclerc duó veszélyesebb lenne, mint a Vettel-Raikkönen páros?


„Sebastian és Charles párosa sokkal veszedelmesebbnek tűnik, mint amennyire Lewis aggódik miattuk. Véleményem szerint jóval veszélyesebbek lesznek, mint Sebastian és Kimi voltak. Az elmúlt szezon(ok)ban Kimi nem nyert valami sokszor. De erősen meg lennék lepve, ha Charles nem pezsgőzhetne többször is a dobogó tetején az idei évben” – nyilatkozta Coulthard a Daily Mirror című lapnak.

„Meglehetősen fiatal, eléggé lelkes és gyors is ahhoz, hogy Sebastiant még magasabb szintű teljesítményre sarkallja. Nem csak Seb aggódhat miatta, hanem Lewis is. A Ferrari nem mindig játszott a legjobb kottából tavaly, nem érzem, hogy Seb és Kimi a legoptimálisabb támogatást kapták.”

„Ha igazán meg akarják nehezíteni Lewis dolgát, akkor a csapatnak saját magát is egyre magasabb szintre kell hoznia, a pilótáknál pedig ugyanez a helyzet” – tette hozzá Coulthard, aki szerint Leclerc érkezésével ez meg is valósul. A Ferrari korábbi technikai igazgatója, Ross Brawn pedig úgy véli, hogy csapaton belül Vettel előrébb végez majd, mint fiatal csapattársa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: