DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wehrlein: Vettel és a Ferrari megérdemli a címet

A Formula-E-ben első szezonját teljesíti a Mahindra Racing színeiben, miközben az F1-es kötelékeit is megőrizte azáltal, hogy a Ferrari szimulátorpilótája lett. Wehrlein az Autobildnek nyilatkozott arról, büszke lenne, ha segíthetne az olaszoknak és Sebastian Vettelnek a világbajnoki cím megszerzésében.

Az elektromos szériában idén bemutatkozó német-mauritiusi pilóta a Mexikói E-prix-n került a legközelebb ahhoz, hogy learassa első győzelmét a Mahindra Racinggel: pole-pozícióból indulva sokáig vezette a futamot, ám az utolsó métereken elfogyott az energiája és végül a hatodik helyen zárta a hétvégét. „Ez hatalmas pech volt. Valószínűleg százból egy futamon történhet meg, hogy az utolsó ötven méteren kifogy az energia az autóból” – idézi a pilótát az Autobild német lap.

A történtek és annak ellenére, hogy a pontállásban jelenleg a hatodik helyet foglalja el, miután a hétvégi honkongi futamon is kiesett, Wehrlein úgy érzi, soha nem volt még ennyire elégedett a pályafutása alakulásával. „Őszintén szólva, nem is lehetnék ennél boldogabb. A Formula-E-ben versenyzem és emellett a Ferrari szimulátorpilótájaként is dolgozom, szóval valóban nagyszerű helyzetben vagyok. És ami a legfontosabb, egy nagyon erős csapattal versenyzem, így én is megmutathatom, mire vagyok képes. Ez pedig rendkívül motiváló számomra.”



A 24 éves pilóta 2016-ban és 2017-ben versenyzett a Formula–1-ben a Manorral és a Sauberrel, ezt megelőzően pedig a Mercedes teszt-és tartalékpilóta pozícióját töltötte be. 2018-ra viszont nem talált ülést magának a királykategóriában, így a DTM-be igazolt, ahol szintén a német csapattal versenyzett. Tavaly év végén viszont úgy döntött, szakít a Mercedesszel és 2019-et már a Ferrari szimulátorpilótájaként indította. Wehrlein szerint a németek oldalán szerzett tapasztalatai miatt is nagy segítség lehet a Ferrari számára.

„Két év tapasztalatom van a Formula–1-ben, ezen kívül épp attól a csapattól jövök, aki a Ferrari legnagyobb ellenfelének számít. Sebastian (Vettel) és a Ferrari megérdemelnék, hogy végre megnyerjék a világbajnokságot, és nagyon büszkévé tesz az, hogy ebben én is szerepet játszhatok” – mondta a német, aki nem titkoltan jó kapcsolatot ápol a négyszeres világbajnok Vettellel.

Az F1-es visszatérés viszont a jelenlegi ideális felállás ellenére továbbra is ott szerepel a listáján. „Persze, hogy szeretnék ismét visszatérni az F1-be, viszont nem minden áron, mert többé nem akarok olyan csapatnál versenyezni, ahol maximum a 18-ik helyért harcolhatok. Nem szeretnék többé ilyen helyzetbe kerülni – jelentette ki Wehrlein, akinek legjobb F1-es helyezése a 2017-es Spanyol Nagydíjon elért nyolcadik pozíciója volt a Sauberrel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: