DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Minden kisebb, mint a Ferrarinál

Kimi Raikkönen visszatért egykori csapatához, és a tesztek után már van összehasonlítási alapja a Ferrarihoz képest. A finn nem tudja, mire lesz elég az autó, de bizakodik.

A Sauberre épülő Alfa Romeo kétségtelenül kisebb erőforrásokkal rendelkezik, mint a Ferrari. Bár titkos vágya, de nem várható el Kimi Raikkönentől az idei szezonban, hogy a dobogóért vagy a győzelemért harcoljon, de a finn egyelőre azt sem tudja megmondani, a középmezőnyön belül hol helyezkedhet el csapata.

Raikkönen a kérdésre, hol állhatnak jelenleg, így felelt: „Ez egy nagy rejtély, de a legjobbunkat fogjuk nyújtani és meglátjuk majd az első versenyen. Nem tudom, hogy ötödikek vagy tizedikek vagyunk, de biztos nagyon szoros a középmezőny.”

 raikkonen-a-sauberrol



„Ha jól végzi az ember a munkáját, akkor könnyebben léphet előre a versenyhétvégék közötti napokon, ha nincs minden rendben. Megnézzük azt, amit Barcelonában tanultunk, és meglátjuk, hogy meleg időben is alkalmazni tudjuk-e” – folytatta a pozitívumokkal finn.

Az Alfa Romeo pilótájának már van egy kis összehasonlítási alapja a Ferrarihoz képest, amit ezúttal megosztott a nagyközönséggel: „Ez egy kisebb csapat, így mindenből kisebb forrásokkal rendelkezünk, de úgy gondolom, hogy jó munkát végeztek. Ez egy egyszerűbb csomag, és van még néhány kisebb dolog, amin lehetne javítani, de harcolni fogunk. Lássuk, mit várhatunk tőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: