DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Magnussen: Ha esélyünk sem lesz a győzelemre, lelépek

Kevin Magnussen elmondta, ha a közeljövőben nem látja azt, hogy esélye van a győzelemre és arra, hogy harcban legyen a világbajnoki címért, inkább más sportot keres magának, ahol sikeresebb lehet.

A szókimondóságáról is elhíresült Magnussen a barcelonai téli teszten a GPFans szakportálnak beszélt arról, habár nem elégedetlen az eddig elért eredményeivel, az egyértelmű célja az, hogy győzelmekért és a világbajnoki címért harcoljon. Ellenkező esetben kénytelen lesz más sportágat keresni magának. 

„Ha biztosan tudnám, hogy mindig a negyedik helyért fogunk harcolni és soha nem lesz esélyem beleszólni a világbajnoki harcba, akkor már most lelépnék és keresnék valami olyan elfoglaltságot magamnak, amiben sikeresebb lehetek” – jelentette ki a jelenlegi mezőny egyetlen dán pilótája.

„Egyikünk sem azért van itt és nem azért dolgozik éjjel-nappal, hogy aztán negyedikek legyünk. Mégis jelen pillanatban ez a kitűzött célunk. Persze mondhatnám azt, hogy ’ma sem nyertem, szóval jobb, ha hazamegyek’, viszont tisztában vagyok azzal, ez egy hosszú folyamat, egy út a siker felé.”



A 2018-ban mindössze harmadik teljes szezonját záró Haas 46 ponttal maradt el a negyedik helyezett Renault mögött, s ezzel második helyen zárt az úgynevezett "B kategóriás" világbajnokságban. Magnussen szerint a konstruktőri negyedik helyért a franciáknak sokkal keményebben kellett küzdeniük, mint a világbajnoki címért harcoló Mercedesnek, aki már a szezon vége előtt egy futammal behúzta sorozatban ötödik címét.

„Tavaly volt néhány csapat, akik annyira közel voltak egymáshoz, hogy a közöttük zajló csata is egy valódi világbajnoki harcnak tűnt, ahol mindenki harcolt mindenki ellen. A Haasnál ezt ’B világbajnokságnak’ neveztük, mert miközben az élen álló három csapat elérhetetlen távolságba került, a középmezőnyben volt öt vagy hat csapat, akik ugyanazon a szinten voltak” – mondta Magnussen, aki szerint valójában az egész világbajnokságnak ehhez hasonló kiélezett körülmények között kellene zajlania.

„Nagyon, nagyon nehéz a középmezőnyben versenyezni. Tavaly néha nehezebb volt a hetedik helyet megszerezni, mint megnyerni a versenyt, mert itt sokkal több volt az ellenfél, mint az élen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: