DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: Marko biztosan tudja, mit beszél

Carlos Sainz nem hagyta szó nélkül dr. Helmut Marko legutóbbi megjegyzéseit. A spanyol pilóta elmondta, nem az a fontos, a szezon elején hol áll a McLaren, hiszen a pontokat úgyis csak ősszel számolják össze.

Dr. Helmut Marko nemrég bátor előrejelzéseket tett a Formula–1 2019-es erősorrendjével kapcsolatban: az osztrák csapat tanácsadója szerint a Red Bull Racing máris a Mercedes előtt jár, míg a mezőny végére a Williams mellé a McLarent jósolta.

A Red Bull junior programjából feltörekvő és idén az első mclarenes szezonjára készülő Carlos Sainz Jr. ellenben nem hagyta szó nélkül Marko megjegyzését. „Tiszteletben tartom Helmut Marko jóslatait, de én pontosan tudom, hol tartunk: ott ahol tavaly év végén befejeztük” – jelentette ki a spanyol a McLaren egyik madridi szponzoreseményén.

Biztos vagyok benne, hogy a számok alapján mondta ezeket, ezért nem is szeretnék vitába szállni vele. Amiről viszont meg vagyok győződve az az, hogy az idei téli teszten sokkal több kört tettünk meg, mint eddig bármikor, ezért minden eddiginél felkészültebben megyünk Ausztráliába. Viszont jelen pillanatban lehetetlen megmondani azt, hogy a hatodik vagy a kilencedik helyen állunk.”



A szezont megelőző barcelonai felkészülés egyik legnagyobb hozadékaként a legtöbben azt állapították meg, hogy a középmezőny csapatai minden eddiginél közelebb kerültek egymáshoz. Sainz egyetértett ezzel a feltevéssel, ugyanakkor azt is elmondta, szerinte a Haas lehet az idei szezon egyik nagy meglepetése. „Tavaly úgy tűnt, a Haas lehet a középmezőny élén, ezért úgy gondolom, idén is okozhatnak még meglepetéseket. A többi csapatot nehéz megítélni, a szimulációktól és attól eltekintve, hogy mindenki rejtegetett még néhány tizedet biztos, hogy nagyon közel leszünk egymáshoz.”

A spanyol hozzátette, a McLaren idén inkább arra fókuszál, hogy hol fejezi be és nem arra, hogy hol kezdi az idényt. „A cél az, hogy sokkal jobb pozícióban zárjuk az évet, mint ahogy kezdtük, ellentétben a tavalyi évvel, amikor már nagyon korán váltottunk az idei autó fejlesztésére.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: