DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ötven lóerős javulással riogat a Renault

Annyi dicséret éri mostanában a Hondát, hogy el lehet feledkezni arról, a téli szünetben a Renault sem ült a babérjain: Abiteboul nem hajlandó a pontos teljesítményjavulást elárulni, azt mondja, 20-50 lóerővel fejlődött a motor.

A gyári Renault istálló negyedik évét kezdi meg idén: a visszatéréskor többéves tervet fektettek le, amelynek végcélja, hogy az istálló az élmezőnybe kerüljön – Daniel Ricciardo például úgy nyilatkozott, 2021-ben világbajnok akar lenni új csapatával. A terv szerint a Renault szezonról szezonra faragja le lemaradását az ellenfelekhez képest. Egy terület, ahol az istálló elmondása szerint 2019-re sokat javultak, a motor.



„Ki kellett küszöbölnünk hátrányunkat motortéren” – mondta Cyril Abiteboul, a versenyrészleg ügyvezető igazgatója a L’Equipe lapnak. „A számadatok a fékpadon jók és a pályán nyert információk is egybevágnak. Ez megerősítette, hogy előre tudtunk lépni. Ugyanakkor azt is meg kell várnunk, hogy ezzel a javulással harcban leszünk-e Melbourne-ben és Bahreinben.”

Abiteboul ködösít azt illetően, mennyi teljesítményt nyert a Renault-erőforrás, helyette egy meglehetősen széles tartományt nevezett meg: „Nem akarok pontos számokat említeni, úgy mondanám, 20 és 50 lóerő között javultunk.”

A Honda motorsportrészlegének főnöke, Masashi Yamamoto 2019-re azt a célt tűzte ki, hogy a gyártó motorja a Renault-t megelőzve harmadik legjobbá lépjen elő, kiélezett harc zajlik a két márka között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: