DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Jean Todt bánja, hogy negatív az F1 légköre

Az emberek folyton csak azt nézik, hogy mi az, ami nem működik – fakadt ki az FIA elnöke, aki szerint az F1 kulcsfiguráinak sokkal pozitívabb szemlélettel kellene rendelkezniük.

A szorosabb párharcok és az izgalmasabb csaták érdekében a Formula-1 idén új aerodinamikai szabályokat írt elő, amelyek – ahogy az szinte minden esetben lenni szokott – nem nyerték el mindenki tetszését. Ahány pozitív, annyi negatív véleményt is olvashattuk az új előírásokról, amelyek természetesen a változtatások mögött álló szervezet elnökének, Jean Todtnak is eljutottak a fülébe. Todt a Genfi Autószalonon szóvá is tette a kialakult helyzetet – ő személy szerint sajnálja, hogy az F1-ben ekkora negativitás uralkodik.

 todt-portre-20182



„Mindent hallottam: azt, hogy pazarlás volt, és azt is, hogy fantasztikus módon javít a versenyen. Kíváncsian várom, mi a valóság, de sajnos a Formula-1 világában a viták uralkodnak. Az emberek mindig azt nézik, hogy mi nem fog működni, ahelyett, hogy pozitívak lennének, és a lehető legjobb termék kifejlesztésén dolgoznának. Ez sajnálatos” – idézte őt az Autosport.

Az idei aerodinamikai változtatásokkal kapcsolatban egyelőre a pilóták között sincs egyetértés, pro és kontra véleményeket is olvashatunk. Sergio Perez első tapasztalatai alapján egyértelműen kevesebb leszorítóerőt veszít a szélárnyékban haladó autó, ám Daniel Ricciardo szerint csak minimális a változást jelent, miközben a Red Bull főtervezője, Adrian Newey egyenesen kijelentette, pontosan olyan nehéz lesz idén előzni, mint tavaly.

Todt az interjú során a Mick Schumachert övező figyelemre és az idei F1-es szezon erőviszonyaira is kitért, ezekről itt olvashatnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: