DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alesi tudta, hogy Leclerc másodhegedűsnek érkezik

A korábbi egyszeres futamgyőztes Jean Alesit egyáltalán nem lepte meg a Ferrari döntése, hogy (eleinte) Sebastian Vettelnek biztosítanak elsőbbséget az istállón belül, aki idén világbajnok lehet végre.

Szoros a kötődés a francia ex-pilóta és a Ferrari között, Alesi ugyanis 1991 és 1995 között szolgálta Maranellót (balszerencséjére éppen akkor került az istállóhoz, amikor már az leszálló ágba került) és bár balszerencséje miatt csak egyetlen futamgyőzelmet aratott, mégis nagyon népszerűvé vált a rajongók között.

Tavaly ősszel jelentette be a Scuderia, hogy hosszú évek után változtat pilótafelállásán és a veterán Kimi Raikkönen helyett (aki így sem vonult vissza, hanem két évre aláírt az Alfa Romeóhoz) Charles Leclerc-t hozza fel a vörös autóba. Ment is a találgatás, hogy a fiatal monacói vajon tud-e olyan meglepetést okozni ilyen fiatalon egy nagycsapatnál, mint Lewis Hamilton 2007-ben a McLarennél Fernando Alonso csapattársaként.

A Ferrari azt szeretné, hogy Vettel év végén is Hamilton előtt legyen


Mivel a gárda Vettelt tartja esélyesebbnek arra, hogy Lewis Hamiltont letaszítsa a világbajnoki trónról, Mattia Binotto csapatfőnök nyíltan kimondta, hogy a németnek prioritása lesz az évad elején (is) Leclerc-rel szemben. Jean Alesi ebben a kezdetek óta biztos volt, de még így is izgalmas csatát vár kettejük között.

„Nem voltak kétségeim, hogy Vettel a kedvezményezett és Leclerc csak másodhegedűsnek érkezik. De még így is izgalmas helyzet lehet kettejük között. Egyelőre úgy néz ki a terv, hogy Vettelnek elsőnek, Leclerc-nek pedig másodiknak kell lennie, de ki tudja. A szezon nagyon hosszú, huszonegy versenyből áll. Vettel most rendelkezik mindennel, hogy bezsebelje a bajnoki címet, úgyhogy nézzük meg, mi történik Melbourne-ben!” – nyilatkozta Jean Alesi a Radio Sportiva adásában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: