DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alesi: Jobb, ha a Ferrari készül a nagy csatákra

A Red Bull-Hondánál eddig nagy az elégedettség, a karosszériát és a motort is nagyon dicsérik. Talán a Ferrari jelenleg egy hajszálnyi előnyben van, de nem lesz sétagalopp ez a hosszú évad.

A téli tesztek során a Scuderia mutatkozott a legerősebb láncszemnek az idei szezon előtt, de a tesztelés köridőiből messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni. Az nagyjából sejthető az eddig látottakból, hogy a három topcsapat közé senkinek nem sikerült betörnie, idén is a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull csatáit láthatjuk a közvetlen élmezőnyben.

A Red Bullnál hatalmas várakozással tekintenek az idei évre, a Honda-motor tesztpadon látott fejlődését ugyanis visszaigazolták a pályán mért adatok, ennek megfelelően a főtanácsadó legalább öt győzelmet vár idén és világbajnoki esélyesként tekint Max Verstappenre.

Jean Alesi 13 évet töltött a Formula-1-ben és a jelenlegi mezőny négy motorgyártójából hárommal kapcsolatban is állt. A legszorosabb kötelék a Ferrarihoz fűzi, öt évet töltött a Scuderiánál és egyetlen futamgyőzelmét is az olaszoknál szerezte. Utána két évet Renault-erőforrással versenyzett a Benettonnál, pályafutása lezárásaként pedig a Jordan-Hondához igazolt 2001 augusztusában, mielőtt októberben visszavonult (közben egy éven át Peugeot- és három éven át Ferrari-motorral is versenyzett a Saubernél és a Prostnál).

Vettel az év elején előnyben lehet, utána azonban jobb, ha felkészül az erős riválisokra


Pozitívan tekint a Honda fejlődésére, de jó teljesítményt vár a Renault újdonsült ausztrál pilótájától, valamint az Alfa Romeóval Kimi Raikkönenéktől is. A Mercedes pedig egyelőre megfejthetetlen a francia számára.

„Az új Red Bull-Honda nagyon versenyképes lesz, köszönhetően a japánokkal kötött szövetségnek. Úgy gondolom, hogy Daniel Ricciardo is remek dolgokat művel majd a Renault-val, valamint Kimi (Raikkönen) és Antonio (Giovinazzi) is odateszi majd magát az Alfa Romeóval” – nyilatkozta Alesi a Radio Sportivának.

„Természetes, hogy a Mercedes is erős lesz, de a Ferrari jelenleg kicsit erősebbnek tűnik, mint a tavalyi szezon kezdetén. Ne feledjük, hogy a Mercedes két totálisan különböző autót tesztelt Barcelonában. Ez általában nem éppen a legjobb jel, ha az eredeti terveken módosítani kell, mivel ami papíron működött, a pályán nem hozza az eredményt. A Ferrari ellenben egy gyors autóra építhet és csendben folytathatja a folyamatos fejlődést” – tekintett előre az egyszeres futamgyőztes francia.

Korábban azt is elmondta Alesi, hogy egyáltalán nem lepte meg, hogy a Scuderia kvázi csapatsorrendet állapított meg azzal, hogy a csapatfőnök nyíltan kimondta, eleinte kétségtelenül Sebastian Vettelt részesítik előnyben Charles Leclerc-rel szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: