DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon: Ha adódik egy lehetőség, élni fogok vele

A Mercedes fejlesztési pilótája, Esteban Ocon versenyzői ülés nélkül maradt az előttünk álló szezonra, de ő jól érzi magát jelen helyzetében, és bármilyen lehetőség is adódik, élni fog vele.

Miután Lawrence Stroll felvásárolta tavaly a Force Indiát, borítékolható volt, hogy a szerződést hosszabbító Perez mellé a befektető fia, az addig a Williamsnél versenyző Lance Stroll érkezik majd. Ez így is történt, ezzel viszont a Mercedes tehetségének, Esteban Oconnak nem jutott hely a rajtrácson.

A francia jelenleg a Mercedes istállójának fejlesztési pilótájaként tevékenykedik, és egyelőre nincs is ezzel semmi baja.: „Kényelmesen érzem magam ebben a helyzetben” – mondta egy belga rádió adásában Ocon.



„A Mercedes egy topcsapat, akik rengeteg címet nyertek az elmúlt években. Ráadásul ez egy olyan istálló, amely éveken át támogatott engem, és még most is tagja vagyok a Mercedes juniorprogramjának.”

Sokan azt vizionálják előre erre az évre, hogy Valtteri Bottast akár már szezon közben kirúghatja a Mercedes, és Esteban Ocont ültethetik be a helyére. A francia is érzi, hogy nem akar róla lemondani a Mercedes.

„Igen, most csak egy fejlesztési pilóta vagyok, de a Mercedesnél számolnak velem. Rengeteg időt töltök majd el a szimulátorban és megpróbálom majd a tőlem telhető legjobbat nyújtani az autó fejlesztésében. Ha adódik egy lehetőség, azt viszont meg fogom ragadni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: