DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Prost: Bátor döntés Vettel priorizálása

A négyszeres világbajnok francia szerint jól tette a Ferrari, hogy már az elején tisztázta a szerepeket a csapaton belül – náluk viszont a Renault-nál nem lesz sorrend a pilóták között.

A 2019-es Formula-1-es szezon egyik legnagyobb kérdése, hogyan alakul a házon belüli csata a Ferrarinál Sebastian Vettel és az újonnan leigazolt Charles Leclerc között. Mattia Binotto csapatvezető az SF90-es bemutatóján úgy fogalmazott, az idény elején mindenképp a németet részesítik előnyben, ha úgy adódik a helyzet, a barcelonai teszten viszont igyekezett tisztázni, hogy szó sincs csapatutasításról, szabadon versenyezhet egymással a két pilóta.

vettel-ferrari-barcelona-teszt-1



Maga Leclerc még a második Binotto-nyilatkozott előtt azt mondta, teljesen logikus a Ferrari döntése, s ezzel egyetért a Vettelt az évtized egyik legjobbjának tartó Alain Prost is: „Ez egy bátor döntés volt. Egy olyan csapatban, mint a Ferrari, rendkívül nehéz úgy bajnokságot nyerni, ha mindkét versenyzőt engeded egyenlő feltételekkel harcolni” – idézi a korábbi négyszeres világbajnok szavait a GPFans.com.

Prost szerint az is Binotto jó vezetői képességeit mutatja, hogy már a szezon kezdete előtt tisztázta a szerepeket és a lehető legfinomabban fogalmazva tette ezt meg: „Elővigyázatosságra utal, jobb ezt már az elején kimondani. Tisztázza a helyzetet csapaton belül, és Charles számára is kényelmesebb.”

A francia expilóta jelenleg a Renault tanácsadójaként tevékenykedik az F1-es paddockban, ám elmondása szerint náluk nem lesz előre meghatározott sorrend Nico Hülkenberg és Daniel Ricciardo között: „Nincs első és második számú versenyzőnk, mindketten első számúak. Elkerülhetetlenül elérkezik a pillanat, amikor az egyikük gyorsabb lesz a másiknál, de nagyfiúk már. Rendben van, ha harcolnak a pályán, ha megfelelő szemlélettel teszik azt. Nem szabad problémákba ütközni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: