DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Még nem áll készen Melbourne-re a Ferrari

Hiába a gyors tempó és a barcelonai teszt legjobb köre, a maranellóiak F1-es csapatfőnöke, Mattia Binotto mégsem teljesen elégedett a felkészülésükkel, elsősorban a megbízhatósági gondjaik okán.

Kiválóan kezdte a barcelonai előszezoni teszteket a Ferrari, az első héten gyakorlatilag problémák nélkül futott az SF90-es, ráadásul a tempó alapján mindenki őket érezte a legmeggyőzőbbnek. A második hét aztán már felemásabban sikerült, hiszen bár a legjobb köridőt Sebastian Vettel érte el – igaz, csak három ezreddel volt gyorsabb Lewis Hamiltonnál, aki nem sokkal korábban még fél másodperces előnyt feltételezett a maranellóiak javára –, viszont több gond is hátráltatta őket, kezdve a keddi hűtésellenőrzéstől a szerdai felnitöréses baleseten át a pénteki elektronikai probléma miatt való leállásig.

vettel-barcelona-teszt-ferrari-1



Ezek azok a tényezők, amelyek a Ferrari nemrég kinevezett F1-es csapatfőnökét, Mattia Binottót is némileg nyugtalanítják: „Összességében elégedett vagyok az elvégzett munkánkkal, ahogy azzal is, ahogy az autó viselkedik, elég kiegyensúlyozottan mozgott ezen a pályán” – nyilatkozta az istálló közleményében Binotto. „Ugyanakkor egyelőre nem lehetünk teljesen elégedettek, mivel szeretnénk gyorsabbak és megbízhatóbbak lenni, szóval még mindig van teendőnk. Nem mindig tudtuk olyan simán teljesíteni a programunkat, mint azt szerettük volna, köszönhetően néhány megbízhatósági problémának és Sebastian balesetének, amikor eltört a felnije.”

„Még számos problémát kell megoldanunk, és teljesítmény terén is tovább kell nyomnunk. A tény, hogy az autónk tökéletesen fut, jó kiindulási alap, de még nem állunk készen Melbourne-re, szóval inkább úgy fogalmaznék, hogy folyamatban van a munka.”

Binotto végül két versenyzője, Vettel és az újonnan szerződtetett Charles Leclerc eddigi produkcióját is értékelte: „Mindkét pilótánk nagyon hasonló köridőket futott. Eddig is tudtuk, hogy Charles nagyon gyors versenyző, hiszen láthattuk a Ferrari Versenyzői Akadémiájának tagjaként eltöltött éveit és az első szezonját a Formula-1-ben. Ami pedig Sebastiant illeti, a teljesítménye megmutatja, hogy egy többszörös világbajnokról van szó, ahogy azt eddig is tudtuk” – fogalmazott a csapatvezető, aki a minap kihangsúlyozta: szabad lesz a verseny a német és a monacói között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: