DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Idegen tárgy okozta Vettel szerdai balesetét

A Ferrari csütörtökre kiderítette, miért száguldott ki a pályáról előző nap az SF90: külső behatás váltotta ki a balesetet, pozitív hír, hogy nem konstrukciós hiba áll a háttérben.

Érvágást szenvedett a Ferrari tesztprogramja a második barcelonai gyakorlás második napján: 11 órakor Sebastian Vettel balesetet szenvedett, a 3-as kanyarban kiszaladt a pályáról és a falba csapódott. A versenyző sértetlenül megúszta, az SF90 viszont súlyosan megrongálódott: a csapat elvesztette a nap hátralevő részét, egyetlen installációs körre tért vissza az utolsó órában.



Tovább nehezítette a Ferrari életét, hogy a csapat nem tudta rögtön megmondani, mi okozta a kicsúszást, a vizsgálatot pedig hátráltatta az autó jelentős sérülése. A Ferrari csütörtök délelőtt adta ki a közleményt az eredményről – a balesethez külső behatás vezetett:

„Alapos ellenőrzés után arra jutottunk, hogy Seb tegnapi kicsúszását a kerékfelni problémája okozta. A felni néhány másodperccel korábban hibásodott meg egy idegen tárgy behatása miatt” – áll a rövid közleményben.

Vettel szerdán így nyilatkozott a balesetről, amely pillanatok leforgása alatt történt: „A 3-as kanyarba mentem, amikor az az érzésem támadt, hogy gond van a bal elsővel. Onnantól már semmit nem tehettem, hogy elkerüljem a becsapódást. Azután nem én irányítottam, egyenesen a gumifalba rohantam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: