DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Már Bahreinben jöhet Mick Schumacher F1-es tesztje

Még csak frissen került be a Ferrari versenyzői akadémiájára, ám van rá esély, hogy a Formula-1-es utánpótlás legizgalmasabb reménysége, Mick Schumacher már április elején kipróbálhat egy idei királykategóriás gépet.

A 19 éves német az idei szezon előtt lett tagja annak a hét pilótából álló csoportnak, akik a Ferrari szárnyai alatt fejlődhetnek az idei szezonban, miközben valamelyik utánpótlás-sorozatban versenyeznek. Schumacher nemcsak a neve miatt számít az újonccsapat legizgalmasabb tagjának, hanem a Formula-3-ban tavaly megszerzett Európa-bajnoki címe miatt is, ezáltal ugyanis ő jár a legmagasabban az F1-es pilótaüléshez vezető úton.

Mick Schumacher egyszer már vezethetett F1-es autót, amikor 2017-ben Spában megtett néhány bemutatókört az apját 1994-ben világbajnoki címhez segítő Benetton B194-essel, ám most a Ferrarihoz való csatlakozásával hamar meg is nyílt az esély arra, hogy az jelenkori autóban is kipróbálhassa magát egy valódi teszten.

mick



Frederic Vasseur, a Ferrarival szoros technikai partnerségben álló Alfa Romeo csapatvezetője árulta el a Racefansnak nyilatkozva, hogy felmerült annak a lehetősége, hogy Schumaher a Bahreini Nagydíjat követő kétnapos újoncteszten vezethetné az ő autójukat.

„Még nem tudjuk biztosra, de folynak az egyeztetések. Korai még bármit is kijelenteni, de ezen a héten eldöntjük a Ferrarival közösen, hogy mi legyen a programunk” – mondta Vasseur, aki szerint nincs akadálya annak, hogy az április elejére már éppen 20. életévébe forduló Schumacher megtegye ezt az újabb fontos lépést. „Egyértelműen készen áll arra, hogy részt vegyen a fiatalok tesztjén. Hogy ezen felül mi van kilátásban, azt eldöntjük a fiatalok tesztje után, már ugye ha csinálunk ilyet vele. Mindenesetre lépésről lépésre kell haladnunk.”

A francia csapatvezető hozzátette, azért is tartaná érdemesnek segíteni a német felkészülését, mert ő jelenleg azon kevés F1-en kívüli fiatal egyike, akinek megvan az elegendő szuperlicenszpontja a legnagyobbak közötti debütáláshoz – és ha a Ferrari úgy dönt, hogy pár éven belül megadja pilótájának ezt a lehetőséget, könnyen lehet, hogy az Alfa Romeóhoz ültetik be első szezonjára.

„Megvan a 40 pontja, és jelenleg nincsenek olyan sokan, akik rendelkeznek ezzel. Korábban fordított volt a helyzetünk, amikor éppen túl sokan is voltak. A lehetséges jelöltek közül pedig egyeseknek a Formula-E-ben, másoknak a WEC-ben van szerződésük, ráadásul idén elég sok naptárütközés is lesz ezekkel a sorozatokkal” – sorolt további érveket Vasseur arra, miért is lát fantáziát Schumacher kipróbálásában. Ám ahogy szavaiból kivehető, a végső döntés a Ferrarié lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: