DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az első hely ellenére nem elégedett a McLaren

Bár a leggyorsabb kör Lando Norris nevéhez fűződött a keddi tesztnap után, sem a fiatal pilóta, sem pedig csapatfőnöke nem nyilatkozott boldogan, mivel kisebb problémák hátráltatták a csapatot.

Kétszer is kénytelen volt megszakítani a munkáját Norris, mégis ő futotta meg a leggyorsabb kört kedden. Délelőtt a kavicságyban ragadt, így délután tudtak a wokingiak érdemi munkát végezni. Akkor sikerült is hosszabb etapot teljesítenie, de másodszor is megállt a McLaren, miután 80 kört teljesített az ifjú versenyző.

Lando Norris sajnálja, hogy a délelőttöt elvesztegették: „Összességében ez egy jó nap volt, bár nem tudtunk annyi kört megtenni, amennyit akartunk. Némileg javítottunk az autón a múlt hét óta, különösen a hosszú etapokon, tehát jó irányban haladunk, ami pozitívum. Fontos, hogy ez továbbra is így maradjon.”

„Felkészültebbnek érzem magam. Most még lesz egy utolsó napom az autóban csütörtökön, és akkor mindent véglegesíteni tudunk Ausztrália előtt” – árulta el Norris.

 norris-a-keddi-naprol-2019



Gil de Ferran, a McLaren sportigazgatója sem lehet maradéktalanul elégedett: „Sajnos nem tettünk meg annyi kilométert, mint amennyi a programban szerepelt néhány kisebb hiba miatt. Ennek ellenére összességében pozitív napot zártunk.”

„Ismét elvégeztünk néhány fontos munkát az ausztráliai felkészülés gyanánt az autó fejlesztésével és megértésével kapcsolatban, valamint Lando is készen áll az első futamára. A továbbiakat meglátjuk holnap” – zárta mondandóját a brazil.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: