DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

„A Honda egyszerűen fantasztikus”

Az energiaitalosok részéről már a téli szünetben is folyamatosan dicsérték a japán erőforrást. Az első heti tesztelés után sem változott a kép, a Toro Rosso technikai igazgatója szerint a motor kiváló.

A Honda első heti tesztprogramja felettébb eredményesre sikeredett. Az új V6 hibrid-turbó erőforrással szerelt Red Bull és Toro Rosso összeadva közel 1000 kört tett meg a pályán mindenféle probléma nélkül. Bár a hét közepén olyan hírek kaptak szárnyra, hogy mindkét gárda a japán egység túlzott vibrációjától szenved, ezt mindkét oldalról határozottan cáfolták. Sőt, a Red Bull főtanácsadója szerint csapata már a Mercedes elé is került.

A fiókcsapat technikai igazgatója nemrég alaposan megdicsérte újonc pilótájukat, Alexander Albont, eddig pedig a motorszállító partnerrel is kiemelkedően elégedett. „A motorprogramunk eddig egészen fantasztikus. A Honda megállás nélkül dolgozott a háttérben és csak a saját dolgával foglalkozott, az eredmény pedig fantasztikus” – nyilatkozta Jody Egginton.

Egyelőre kölcsönös a boldogság a Honda és két csapata között


„Semmilyen kompromisszumra nem kényszerített minket, az erőforrást illetően nagyszerű helyzetben vagyunk. Ott folytattuk, ahol tavaly abbahagytuk, csak most már ismerjük a (Honda) stábját. Zökkenőmentes az együttműködésünk, a garázsban levő emberek zöme ugyanaz, mint akik tavaly is itt voltak.”

„Könnyű kijönni velük és hagyjuk, hogy a saját programjukat és dolgukat végezzék. A Honda nagy lépést tett meg előre a motorerő és a megbízhatóság terén is. A gyártó tavaly nagyon erősen fejlesztett, rengeteg kilowattot talált, határozottan és gyorsan haladunk előre.”

„Ahogy minden motorszállító, a Honda is elképesztően zsúfolt programmal bírt a téli szünetben, minden lehetőséget keresgéltek az előrelépésre és óvatosan úgy értékelhetjük az eddig látottakat, hogy tanultak is a korábbi hibáikból. Tavaly ilyenkor még sehol sem volt ez a motor, azóta viszont fantasztikusan előreléptek. Már tavaly év végén látszott a jó irány, nagyon boldogok vagyunk” – dicsérte a japán partnert Egginton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: