DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica: A csapatszellemet semmi sem nyírta ki

A tavalyi év után ismét kaotikus szezonnak nézhet elébe a Williams, a tesztelés első hete katasztrofálisan sikerült. Robert Kubica szerint azonban a fejlődés záloga, hogy mindenki pozitív maradt.

Egyértelműnek tűnik, hogy a Williams az utóbbi időszakban valamit nagyon nem jól csinál. Másfél héttel ezelőtt ugyan több istállónál is rezgett a léc, de végül a Renault és a Racing Point is időben megérkezett Barcelonába és hétfőn, a terveknek megfelelően el tudta kezdeni a felkészülést a négynapos teszten.

Egyedül a Williams-Mercedes csúszott ki az időből és érkezett Spanyolországba komoly késéssel. Az FW42 kódjelű gép ugyanis nem készült el határidőre, még sebtében összeszerelve is csak szerda délután gurulhatott először pályára, egy kevés érdemi munkát pedig mindössze a csütörtöki napon végezhetett a gárda az új autóval, ami a jelenlegi szabályok által meghatározott igen kevés tesztnapot elnézve máris óriási hátrány.

Nyolc év kihagyás után kap újra lehetőséget a rutinos Robert Kubica, aki mindössze 48 kört tehetett meg az áttervezett autóval, messze lemaradva lett utolsó a tabellán a két Williams. A lengyel elismerte, hogy a legkevésbé sem sikerült egyelőre felkészülniük az idei szezonra, azonban kiemelte, hogy a csapaton belüli hangulat az újabb csapás miatt sem tört meg.

A Williams közel háromnapos késlekedése sokba kerülhet az idei évet illetően


„Úgy gondolom, jelen helyzetünkben jó, hogy néhány kört már megtehettünk és az atmoszféra abszolút pozitív maradt. Viszont ne feledjük, hogy Ausztrália vészesen közelít. Nem szabadott volna megtörténnie, hogy teljes tesztnapokat kihagyunk, de elfogadjuk, jelenleg ez a realitás” – idézi Robert Kubicát a gpfans.com szakportál.

„Az első versenyekre a lehető legjobb formába kell lendülnünk, ami nem lesz éppen egyszerű feladat, de majd meglátjuk. Úgy fest, a mezőny nagyon erős, de nekünk leginkább saját magunkra kell odafigyelnünk. Már a tesztelés előtt azt mondtam, hogy reális célokat kell kitűznünk magunknak, leginkább egy problémamentes szezonkezdetet.”

„Hát ez eddig nem igazán így történt, de tovább kell lépnünk és a szezonnyitóra megoldani a fő problémákat. A csapatnak pozitív légkörre van szüksége. Bármilyen is lesz a teljesítményünk, abban biztosnak kell lennünk, hogy mindenki a legjobbját adja bele, utána összpontosíthatunk a valós teljesítményre. Nem a másikat kell vizsgálni, a saját magunk legjobbját kell nyújtanunk” – tette hozzá Kubica.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: