DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Gasly: Erősebb ez a Honda-motor

Érthetően elégedettek a Red Bullnál, az új erőforrás teljesítménye meggyőző, ráadásul semmilyen technikai probléma nem merült fel vele kapcsolatban - egyelőre jól állnak.

Saját megítélése és a szakértők véleménye szerint is jó teszthéten van túl a Red Bull-Honda: becslések szerint nagyjából a Mercedes szintjét hozták eddig a tempót tekintve, ami bizakodásra adhat okot, ráadásul a frissen beépített japán erőforrás is bőven hozta, amit el lehetett várni. Ezzel kapcsolatban Pierre Gasly is elégedett.

gas



"Egyelőre nagyon jó, bár nem tekertük fel teljesen, de az már most érződik, hogy növekedett a teljesítmény" - idézi az Autosport azt a Gaslyt, aki már tavaly is Honda-motorokkal versenyezhetett a Toro Rossónál. "Ez a lényeg, illetve a megbízhatóság, amivel egyáltalán nem volt semmi gondunk. Ha megnézzük a Toro Rossót, ők is ígéretesek, szóval csak jó híreket kaptunk a négy nap során. Folytatnunk kell a munkát, a többiek nagyon gyorsak, de most meg kell értenünk, hogy mi hogyan működik a legjobban."

Egy gondja azért mégis akadt a francia pilótának: kényelmetlennek érezte az ülését. "Ez volt az egyetlen problémánk. Elég sokat mozgok, szóval szerintem ezen javítani fogunk a következő hétig. Összességében egyelőre minden pozitív, semmi gond az autóval, semmi gond a motorral, nagyszerű négy napunk volt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: