DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az új szabály miatt zsörtölődik Grosjean

Számos megpördülést láttunk a barcelonai teszten, melyek kivezető körön történtek. Romain Grosjean a gumimelegítésre vonatkozó előírással magyarázta az eseteket.

A barcelonai teszten nem egyszer láthattunk megforgást kivezető körben: nem csupán az újonc Alexander Albon, de még a mezőny legtapasztaltabb pilótája, Kimi Raikkönen is pórul járt, öt perccel azután, hogy hétfőn elkezdődött a tesztelés. Egy kisebb idei szabályváltozás, hogy a gumimelegítő paplanok legfeljebb 80 Celsius fokra melegíthetik fel a hátsó abroncsokat. Romain Grosjean egyértelmű párhuzamot von a kettő között.

„Ezért a kezemre fognak csapni, de nem tudom megérteni, hogy miért volt szükség rá” – mondta a gyakran kritikus francia az Auto Hebdónak. „Mindent megteszünk, hogy biztonságos legyen, hétfő reggel mégis három-négy autó pördült meg a kivezető körén. A hőmérséklet nagyon alacsony, szerintem túl alacsony. A Pirelli-gumikat már így is nehéz felmelegíteni, ha 80-ról kezdünk, ha pedig jön egy safety car, lemegy 50-re is.”



A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner kevesebb jelentőséget tulajdonít pilótája aggodalmainak: „Ő meglepődött rajta, de ez ugyanolyan, mint minden más az F1-ben: meg fogjuk találni a probléma megoldását. Ha a Pirelli azt gondolja, ez a helyes, akkor a mi dolgunk az, hogy alkalmazkodjunk hozzá” – nyilatkozta Steiner.

A Haas az összesített köridőlista második felében végzett az első teszten: Grosjean a 13. helyen zárt, egy pozícióval Kevin Magnussen előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: