DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Williams: Nem vagyunk krízisben, de...

Bár késve érkezett meg a Williams és a csapat autója a barcelonai tesztre, a megbízott csapatfőnök Claire Williams igyekszik mindenkit megnyugtatni, és nem kongatni a vészharangokat. Munka mondjuk van, hogy az igazán nagy bajt elkerüljék.

Tavaly egy borzalmasan gyenge évet futott a Williams, és 2019 sem indult túl jól: az első 2019-es teszt első két napját az istállónak ki kellett hagynia, végül Goerge Russell szerda délután tudta először pályára vinni az új, kék-fehér autót. A csapat reméli, ez a kései start nem lesz hatással a teljesítményre, ettől függetlenül viszont van nem kevés elvégzendő munka annak érdekében, hogy a csapat ne csak töltelék legyen a 2019-es rajtrácson és legyen értelme ott lenniük a versenyeken.

„Most, hogy végre pályára tudtunk gurulni, azt mondom, ismét minden a tervek szerint alakul” - igyekezett mindenkit megnyugtatni a megbízott csapatfőnök, Claire Williams. „Munka az vár még ránk, de tudtuk nagyon jól már korábban is, hogy hosszú lesz az út, amit meg kell tennünk. Tudtuk nagyon jól, hogy időbe telik, mire megint mindent rendbe rakunk a csapatnál, és nyilván senki nem akar végigmenni azon, amit tavaly meg kellett élnünk.”

00219001_889



„Idő kell ahhoz, hogy egy olyan autót rakjunk össze, ami megfelelő lehet a 2020-as céljainkhoz. Nincs krízis, mindössze egy úton járunk, aminél a cél az, hogy ne ismételjük meg a korábbi hibáinkat, illetve hogy építsünk egy jobb autót, ezáltal pedig jobb eredményeket érjünk el.”

A Williams nehéz helyzete kapcsán már emberekre, például Paddy Lowe technikai igazgatóra is elkezdett rászállni a közvélemény, Claire Williams szerint viszont a legfontosabb most az, hogy ne embereket hibáztassanak az istállónál. „Nagyon sok mindenen múlik a megoldás, viszont nem gondolom, hogy szerencsés lenne kiteregetni a szennyest. Ezzel nem tennénk jót azokkal az emberekkel sem, akik Grove-ban dolgoznak. Vannak dolgaink, amelyek jelenleg nem jók, ezeket ki kell javítanunk. Remélhetőleg a következő években egy jóval sikeresebb Williamst láthat majd mindenki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: