DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Jó az együttműködés a Hondával

A Red Bull a hét elején tapasztalhatta meg először a valós munkát a Hondával, miután elkezdődtek a téli tesztek. Max Verstappen első benyomása az, hogy jó együtt dolgozni a japán gyártóval.

Három nap telt el, de a Hondának nem akadt nagyobb problémája eddig Barcelonában. Megbízhatónak tűnik az erőforrás, és ez a Toro Rosso és a Red Bull megtett körszámain is meglátszik, ugyanis a két istálló például 246 kört tett meg szerdán.

A paddockban olyan pletykák keltek lábra, hogy a Honda ismét a régi problémájával küszködik, miszerint vibrál a motorjuk magas fordulatszámon, de Christian Horner tagadta, hogy bármi ilyesmi előfordult volna.

 verstappen-a-harmadik-naprol-2019



Max Verstappen nyilatkozatából sem az látszik, hogy neheztelne a japánokra: „Pozitív napot zártunk. Bármikor, amikor 100 kör fölé megy az ember egy teszten, az egy jó napnak számít. Elégedett vagyok a Hondával való együttműködésünkkel, mivel mindenki a saját munkájára koncentrál.”

„Ami a legfontosabb, hogy rengeteg kört tettünk meg, és felfedeztünk néhány jó beállítást is. Az eltérő szabályok miatt rá kell jönnünk, melyik a helyes út, és mi most pontosan ezt csináltuk”- folytatta a teendőkkel a holland.

A Red Bull pilótája nem mer jóslatokba bocsátkozni az erőviszonyokat illetően: „Nehéz megjósolni, hol állunk a többi csapathoz képest – ez csak Melbourne-ben fog kiderülni – de jelenleg jónak érzem az autót.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: