DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Fittipaldi azt hitte, ugratják, hogy vezethet

Pietro Fittipaldi egyáltalán nem számított arra, hogy már kedden autóba kell ülnie a Haasnál. Végül a véletlennek köszönhette a lehetőséget, amit először nem is akart elhinni, azt hitte, vicc.

A Haas-Ferrari számára eddig nem igazán leányálom a barcelonai tesztelés, ugyanis számos megbízhatósági problémával szembesültek az első három tesztnapon, a szerda különösen rosszul sikerült ilyen téren. A tempó megvan, a megbízhatóság még nem, de éppen egy ilyen malőrnek köszönhette a fiatal brazil Pietro Fittipaldi, hogy már kedden szerepet kapott az istállónál.

Eredetileg szerdán és csütörtökön lett volna lehetősége vezetni a Haast az ifjú brazilnak, de végül Magnussen meglazult fejvédője okán váratlanul már kedden beülhetett. Elmondása szerint élete legjobb meglepetése érte őt ezzel.

„Tényleg nagyon meglepett. Délután négy óra volt, azt terveztem, hogy elmegyek az első kanyarba, hogy onnan nézzem a tesztelést. A nap egyenesen a szemembe sütött, úgyhogy bementem a mérnöki helyiségbe a napszemüvegemért” – idézi Pietro Fittipaldit a gpfans.com szakportál.

Fittipaldi váratlanul már kedden is lehetőséget kapott a vezetésre


„Az egyik mérnök megkérdezte, hogy készen állok-e arra, hogy autóba pattanjak. Mondtam, hogy persze, alig várom, hogy másnap vezethessek. Erre közölte, hogy nem holnap, hanem most rögtön! Őszintén megmondom, először azt gondoltam, csak viccelnek velem, de megismételte, hogy tényleg komoly, most kellene autóba ülnöm.”

„Amilyen gyorsan csak lehet, felöltöztem, a csapat pedig kiváló munkát végzett, hogy kicserélte az ülésemet ilyen gyorsan, biztos lehettem abban, hogy a lehető legkényelmesebb helyzetben vezethetek. Igazán kitűnő volt, életem eddigi legjobb meglepetése.”

„Ez segített engem abban is, hogy másnap már ne kelljen állítgatni a pedálokat és az üléspozíciót, ilyenkor az ember rögtön az elején elkezdheti nyomni neki. Egy Formula-1-es autót mindig fantasztikus élmény vezetni, ez a gép ráadásul elég kezes. Már most boldog vagyok, de természetesen még rengeteg tapasztalatot kell gyűjtenem, futni a kilométereket, de a Haast remek volt vezetni. Szerdán minden a terveink szerint alakult, délelőtt teljesíteni tudtuk, amit előre megterveztünk” – tette hozzá Pietro Fittipaldi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: