DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A leggyorsabb Hülkenberg nem örül őszintén

A Renault pilótái a köridőlista elejében zárták az első barcelonai tesztet: gyorsaságuknak azonban nem tulajdonítanak jelentőséget, jobban zavarja őket, hogy kevés kilométert tettek meg.

Erős csütörtöki napjának köszönhetően kiváló eredménnyel zárta a tesztet a Renault: Nico Hülkenberg 1:17,393-as idejével – két tizedmásodpercre a pályacsúcstól – a négy nap leggyorsabbja volt Barcelonában, míg csapattársa, Daniel Ricciardo harmadik helyet ért el ma, ötödiket az összesítésben.

A napnak mégis volt egy árnyoldala: a páros összeadva csupán 54 kört teljesített, a legkevesebbet a csapatok közül, márpedig ez tesztelésen fontosabb a köridőknél. Nem leglepő, hogy Nico Hülkenberg is sajnálkozott a kiesett körök miatt, míg tempójára éppen hogy csak célzott:

„Voltak erős meneteink ma, jó érzés volt rövidebb etapon is megérezni az autót, kitapogatni a viselkedését és a különböző beállításokat” – áll a Renault közleményében Hülkenberg nyilatkozata. „Nem sikerült annyi kört begyűjtenünk, amennyit ma szerettünk volna, de ez is a tesztelés része, megtörténnek az ilyenek. Sajnáltam, hogy megállt az autó, és ezzel ért véget a nap, de kivizsgáljuk majd, mi történt.”



Ricciardo ugyancsak szóvá tette a fennakadásokat, melyek korlátozták az R.S.19 pályán töltött idejét: „Egyre komfortosabban érzem magam, ahányszor újra beülök az autóba. Nem sikerült annyi kört teljesítenünk, amennyit terveztünk délelőtt, de a tesztelés ilyen. Kisebb problémákkal kerültünk szembe, melyek miatt a garázsban ragadtunk. A köridőlista papíron jól néz ki, de lehetetlen tudni, milyen terveik voltak másoknak, így nem tudjuk perspektívába helyezni a köreinket” – beszélt arról az ausztrál, hogy az időeredményekre egyáltalán nem érdemes alapozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: