DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettelben egyre erősödnek a pozitívumok

Bár a harmadik barcelonai tesztnapon nem az élen zárt a Ferrari, Sebastian Vettel így is elégedett lehet, hiszen már most egyre kényelmesebben érzi magát idei versenyautójában.

Nagyon pozitívan kezdte a Ferrari a februári teszteket. Bár a köridők ilyenkor még nem számítanak, de az első két napot az élen töltötték a maranellói gárda versenyzői, és a megtett versenytávra sem panaszkodhatott egyikük sem.

Szerdán Sebastian Vettel 134 kört teljesített, a két nap alatt pedig 303-szor ért körbe a pályán, ami sok hasznos adatot jelent csapata számára. Ráadásul még messze vagyunk attól, hogy leglágyabb gumik is előkerüljenek az élcsapatoknál, a német a harmadik napon a C3-as abroncsokkal érte el az 1:18.350-es időt, ami a harmadik helyre volt elég.

 vettel-a-harmadik-tesztnaprol-2019



Vettel elégedetten számolt be az eseményekről: „Jó volt ismét visszaülni az autóba, és még több kilométert megtenni. Ismét produktív napunk volt, és sikerült teljesítenünk a programunkat, ami hétfőhöz képest néhány újabb elemmel is bővült.”

„Kipróbáltunk néhány kisebb dolgot, és a beállításra is koncentráltunk. Ismét csak erősíteni tudom a pozitív benyomásaimat, amikkel már az első napon is találkoztam. Mostanra 303 kört teljesítettünk, így kényelmesen érzem magam, és elégedett vagyok az autó fejlődésével.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: