DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel: Leclerc teljes értékű rivális

Kimi Raikkönen személyében világbajnok csapattársa volt éveken keresztül, most egy huszonegy éves ifjonc ül a másik Ferrariban, Sebastian Vettel mégis tart a feltörekvő monacói remek teljesítményétől.

A szakemberek többsége úgy véli, 2019-ben is Lewis Hamilton és Sebastian Vettel versenyfutását láthatjuk majd a világbajnoki címért. Ezt gondolja Nico Rosberg is, bár a 2016-os világbajnok szíve szerint Max Verstappenre vagy Charles Leclerc-re tenné a pénzét, akik bármikor okozhatnak meglepetést.

Leclerc eddigi pályafutásával rászolgált, hogy esélyesként tekintsenek rá, így tesz csapattársa, Sebastian Vettel is. A barcelonai tesztelés első két napját éppen e két versenyző vitte el, hétfőn ugyanis a német, kedden pedig a monacói elsőségével zárult a tesztnap, bár ilyenkor a köridők még nem feltétlenül tükrözik a valós erőviszonyokat.

A Ferrarin belül Leclerc is fejfájást okozhat Vettelnek


A négyszeres világbajnok pedig érzi, hogy csapaton belül is riválisa akad. Hogyan tekint Charles Leclerc-re 2019-ben? „Teljes értékű vetélytársként. Okkal kapta meg ezt az ülést, úgyhogy komolyan kell vennem. Mindig is szoros csatározás várható egy pilóta számára a saját csapattársával, de elsőszámú célunk, hogy a csapatot minél előrébb repítsük” – nyilatkozta Sebastian Vettel Barcelonában.

„Nyilvánvaló, hogy én már kicsit régebb óta vagyok itt, ez eleinte jelenthet némi előnyt, de (Leclerc) rendes fickó és remélem, a pozitív értelemben véve mindenki békén hagyja, hogy egyedül végezhesse a munkáját. Biztos vagyok abban, hogy elég gyors lesz ahhoz, hogy nyomás alá helyezzen engem is. Meglátjuk, hogy zajlik majd” – tekintett előre a négyszeres világbajnok.

„Nem ismerem őt csapattársként még, de nem vagyok olyan, aki túlkombinálja a dolgokat és problémákat kezdeményez és szerintem Charles sem ilyen. Ő is álmai autóját vezetheti, ez érthető, én már régebb óta itt vagyok és mégis ugyanezt érzem” – így a német ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: