DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Raikkönen: Jó autót épített az Alfa Romeo

Az Alfa Romeo finn világbajnoka 15 perccel az edzés vége előtt még az időlista élén állt, de Danyiil Kvjat végül gyorsabb volt nála. Jövő héten több is kiderül majd, de jó autója van, ezt elismerte.

Elsőként Kimi Raikkönen és az Alfa Romeo próbálták a leglágyabb, C5-ös keverékű abroncsot, mellyel azonnal az élre is állt a finn, még a szerdai ebédszünet előtt valamivel. Azonban a nap legvégén Danyiil Kvjat – mondhatni a semmiből – megfutotta a teszthét eddigi legjobb idejét, így Raikkönennek be kellett érnie azzal, hogy ő tette meg a legtöbb kört a mezőnyből.

A 2007-es világbajnok végül 58 ezreddel bizonyult lassabbnak Kvjatnál, de ennek nem kerített nagy feneket Raikkönen, hiszen ez a hét még nem erről szól: „Egészen jól haladunk. Persze még mindig nagyon korai szakaszában vagyunk az évnek, még rengeteg munka vár ránk.”

Raikkönen elégedettnek tűnik az Alfával


„Elég nagy mennyiségű kört sikerült megtennünk, persze mindig többet szeretnénk futni, mint amennyit éppen sikerül, de sok dolgot ki tudtunk próbálni. A normál teendőket végezzük most, jövő héten azonban már kipróbálunk kicsit összetettebb beállításokat is és jobban elmélyülünk a részletekben.”

Csapattársához hasonlóan ő is azon a véleményen van, hogy az Alfa jó autót épített 2019-re: „Több gumikeveréket is kipróbáltunk, összességében ez egy jó egyensúllyal rendelkező autó, aminek megvan a kellő tapadása. Majd többet tudunk meg, mikor a jövő héten elkezdjük nyomni neki. Nem igazán vannak elvárásaim, csak annyi, hogy a legjobbunkat kell nyújtanunk. A csapat jó autót épített, szóval ez egy kiváló kiindulási alap. Persze, sok még vele a munka, de eddig egész jól állunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: