DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Most csak az adatgyűjtésre fókuszálunk

Lewis Hamilton elismerte, a Ferrari az elmúlt két tesztnap alapján valóban nagyon erősnek tűnik. Az ötszörös világbajnok ellenben nem aggódik, a Mercedes fókusza ugyanis egyelőre csak az adatgyűjtésre korlátozódik.

A barcelonai téli teszt első két napját a megtett körszám és a leggyorsabb idő tekintetében is a Ferrari pilótái, Sebastian Vettel és új csapattársa, Charles Leclerc dominálták. A regnáló világbajnok Mercedes viszont feltehetően nem mutatta meg a W10 valódi potenciálját, hétfőn ugyanis Bottas és Hamilton csak a nyolcadik és kilencedik helyen zártak, kedden pedig a finn a hatodik, míg Hamilton a tizedik legjobb időt autózta. A két nap alatt viszont összesen 309 kört tettek meg – mindössze tizenhéttel kevesebbet, mint a Ferrari-pilóták. 

Hamilton szerdán egy hosszabb sajtótájékoztató során beszélt az eddig látottakról, illetve értékelte a rivális csapatnak számító Ferrari teljesítményét is. „Ahogy láthattuk, a Ferrari nagyon, nagyon erősnek tűnik. Rengeteg kilométert tettek meg, és egyelőre a csomagjuk is jobb és erősebb, mint a tavalyi, ami azt jelenti, hogy idén még nagyobb kihívást fognak jelenteni számunkra” – kezdte nyilatkozatát Hamilton, aki ugyanakkor úgy véli, két nap után hiba lenne összehasonlításokba bocsátkozni, hiszen az idény ezen szakaszában még minden csapat más programra és területre fókuszál.



„A Ferrari különösen erősnek tűnik, de ez normálisnak számít, hiszen az elmúlt években már a szezon elejétől versenyben voltak, szóval ez idén is várható volt” – mondta az ötszörös világbajnok. „Ami minket illet: a megbeszélt terv szerint haladunk, mindenki nagyon keményen dolgozik, próbálunk minél mélyebbre ásni, minél jobban megérteni az autót, ahogy azt az év ezen szakaszában mindig tenni szoktuk.”

Hamilton elmondta, a Mercedesnél, ahelyett hogy az ellenfelek megfigyelésével vesztegetnék az idejüket, most arra koncentrálnak, hogy az új autót az eddigieknél is jobban felkészítsék az előttük álló szezonra. „Biztosra akarunk menni, hogy minden eddiginél jobban feldolgozunk és megértünk minden adatot. Emellett én is olyan visszajelzéseket próbálok adni, amik a korábbiaknál is sokkal pontosabbak. Most csak erre fektetjük a hangsúlyt” – jelentette ki a brit pilóta, hozzátéve, a céljuk az, hogy megugorják azt a szintet, amit a 2018-as szezon végén saját maguknak állítottak fel.

„Jelenleg az egyetlen ellenfelünk a tavalyi énünk, ezért minden területen próbáljuk emelni a lécet, mi is itt a pályán és a srácok is a gyárban. Nem veszünk vissza, nem hátrálunk meg, hanem teljes gőzzel megyünk előre. Mi vagyunk az egyetlen csapat, aki nyerni tudott a szabályváltozások idején, ezért magabiztos vagyok azt illetően, hogy még akkor sem fogunk pánikba esni, ha az első versenyeken még nem a legerősebbként kezdenénk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: