DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williams nem hibáztatja Lowe-t a késés miatt

A Williams két nap késéssel, szerda hajnalban érkezett meg Barcelonába az első kollektív téli tesztre. Claire Williams csapatfőnök elmondta, a történtek ellenére nem keresnek bűnbakot a csapatban, így a főtervező, Paddy Lowe-t sem fogják hibáztatni.

A Williams vasárnap jelentette be hivatalosan, hogy habár már szombaton pályara kellett volna vinnük a 2019-es versenygépüket, az végül mégsem fog elkészülni időben, és emiatt az első kollektív tesztre is késve fognak érkezni. A grove-i istálló végül szerdán hajnalban érkezett meg Barcelonába, az ebédszünet után pedig az újonnan leigazolt George Russell hajtott ki idén először a garázsból az FW42-vel.

Az F1 paddockjában az elmúlt két nap alatt viszont számos spekuláció és találgatás szárnyra kapott a Williams-t illetően. Így olyanok is, amelyek szerint a csapat drámája miatt főként Paddy Lowe főtervező okolható, ezért a késés akár a brit mérnök munkahelyébe is kerülhet. A helyettes csapatfőnök Claire Williams viszont a Sky Sports-nak adott interjújában azt hangsúlyozta, hogy szembe mennének a Williams által képviselt értékekkel, ha a történtek miatt egyetlen embert hibáztatnának.



Hogy őszinte legyek, az elmúlt napokban nem igazán olvastam a híreket, viszont ilyen körülmények között normális, hogy mindenki spekulálni próbál. Mi a Williamsnél viszont nem fogunk senkire ujjal mutogatni, mert nem ezért vagyunk itt, és jelenleg nem is ebbe fektetjük az energiáinkat. Ezt a helyzetet most együtt, csapatként kell megoldanunk” – jelentette ki Williams. „Meg kell találnunk az okot, amiért nem készült el az autó időben, felül kell vizsgálnumk a dolgokat, és tanulnunk kell ebből a hibából.”

A főtervezőjével kapcsolatos híreszteléseket azonban nem erősítette, ugyanakkor nem is cáfolta meg a csapatfőnök. Helyette elmondta, „jelen pillanatban kizárólag az autóra koncentrálunk. Néhány problémával már tisztában vagyunk, ahhoz azonban, hogy részletekbe bocsátkozzak még nagyon korán van. Analizálnunk kell, mi ment félre, és biztosítanunk kell, hogy ez soha többé ne forduljon elő a Williamsnél.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: