DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Mercedes elégedett a megbízhatósággal

Egyelőre három nap telt el, és nem ütköztek nagyobb problémába a német gárda pilótái, sőt a harmadik barcelonai tesztnapon mindketten egy-egy versenytávot is meg tudtak tenni a W10-essel.

Szerdán messze a legtöbb kört tették meg, szám szerint 182-t, utánuk a legszorgalmasabb Kimi Raikkönen volt az Alfa Romeóval, aki 138-szor ért körbe a katalán pályán. A köridők eddig nem acélosak a Mercedesnél, de úgy tűnik, nem is ez az elsődleges számukra a teszt első felében. A Ferrari mind megtett távban, mind pedig köridőkben is a mezőny elejébe sorolható az első három tesztnapot tekintve, de Lewis Hamilton például nem aggódik emiatt.

Az ötszörös világbajnok kijelentette, hogy egyelőre az adatgyűjtés a legfontosabb a csapat számára, és ezzel a szerdai napon sem akadt problémája a Mercedesnek: „Ismét sok kilométert tettünk meg, Valtteri és én is megcsináltunk egy teljes versenytávot, így ez egy jó nap volt a megbízhatóság szempontjából. Folyamatosan mélyre ásunk, megpróbáljuk megérteni az autót, ugyanúgy, mint minden év elején.”

 mercedes-sajto-harmadik-tesztnap-2019



„Imádom ezt a kihívást, ilyenkor mindig találkozik az ember valami újjal, amit egyelőre nem tud, hogy jó vagy rossz, és kiváltságos minden perc, amit megteszünk az autóval” – folytatta lelkesen Hamilton.

A brit csapattársa, Valtteri Bottas is elégedetten nyilatkozott a nap végén: „Hasonlóan az elmúlt két naphoz, aero felméréseket végeztünk délelőtt. Azután először teljesítettünk egy versenytávot az új autóval, 66 kört tettünk meg megszakítás és bármilyen gond nélkül. Egyre többet tudunk meg a W10-esről, és most is jobbnak érződött, mint az előző napon. Még mindig van hova fejlődni, de minden egyes nap javulást észlelek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: