DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Villeneuve: Leclerc keresztbe tehet Vettelnek

Mindenki várja a szezonkezdet előtt, hogyan fog alakulni Sebastian Vettel és Charles Leclerc viszonya a maranellóiaknál. Ezúttal Jacques Villeneuve mondta el a véleményét a témáról.

A Ferrari hétfőn Vettel szerint szinte tökéletes első tesztnapot teljesített Barcelonában, és ha hasonlóan folytatják a munkát, minden okuk meglehet az örömre a felkészüléssel kapcsolatban. 

Mattia Binotto, az olaszok csapatfőnöke elárulta, hogy Vettelt fogják előnyben részesíteni kezdetben, de a németnek is meg kell dolgozni ezért. Az 1997-es világbajnok, Jacques Villneuve szerint Charles Leclerc akaratlanul is keresztbe tehet Vettelnek.

 villeneuve-leclerc-2019



„Várnunk kell, és meglátjuk, mi fog történni. Ha élvezi az erős kezdést, akkor önkéntelenül is belepiszkíthat Vettel dolgába, úgy, ahogy az Ricciardóval is megtörtént ez pár évvel ezelőtt. Elméletileg akkor is Vettel volt a favorit, de a dolgok sokszor az ember ellen dolgoznak, amit nem lehet megmagyarázni.”

„Ő (Vettel) tudja, ha nem teljesít jól, nem lesz hosszú életű a jövője a Ferrarinál, Leclerc-é pedig igen. Seb mindent elveszíthet, Charles-nak pedig nincs semmi veszítenivalója” – írta le a helyzetet a két fél szempontjából a kanadai ex-pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: