DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Remélem, idén sokat fogunk mosolyogni

Sebastian Vettel szeretné, ha csapata jól szórakozna és boldog lenne az idei versenyidényben, mert ez azt is jelentené, hogy a Ferrari győzelmeket arat és harcban van a világbajnoki címért.

Az első barcelonai téli teszttel hétfőn kezdetét vette a 2019-es F1-es szezonra való felkészülés véghajrája. A nyitónapon, amelyről mi is részletesen beszámoltunk, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb, és a legtöbb kört (összesen 169-et) is a négyszeres világbajnok tette meg a Ferrari SF90-nel. Vettel a nap végén rendkívül boldogan nyilatkozott új versenygépéről, mondván, jobban nem is kezdhették volna a tesztidőszakot, hiszen gond nélkül teljesítették a tervezett programjukat, köszönhetően annak, hogy az autó mindvégig tökéletesen működött.

A német később az idei szezonhoz fűződő reményeiről is beszélt, és elmondta, leginkább azt szeretné, ha a Ferrari garázsában egész szezonban mosolygó arcokat látna. „Eddig mindenki nagyon boldognak, koncentráltnak tűnik, és élvezi a munkáját. Remélem, idén végre jól fogunk szórakozni, és itt a szórakozás alatt azt értem, hogy futamokat nyerünk és harcban leszünk a világbajnoki címért" – mondta Vettel, aki ugyanakkor azt is hozzátette, a szezon ezen szakaszában azért még nem bízhatják el magukat túlságosan. „Ha fenn tudjuk tartani ezt a boldogságszintet, ami ma a pályán várt, és amit az emberek arcán láttam az elmúlt hónapokban, akkor nagyon pozitívan és reményteljesen tekintek a jövőbe.”



Vettel emellett arra a legnagyobb változásra is kitért, ami az olasz csapatot érte a tél folyamán: Maurizio Arrivabene helyét ugyanis néhány hónappal ezelőtt az a Mattia Binotto vette át, aki korábban az istálló motorrészlegét vezette. A német szerint ennél is nagyobb áthelyezéseket és változtatásokat eszközölni már őrültség lett volna a csapat részéről.

„Nem hiszem, hogy túl nagy tudomány kell ahhoz, hogy lássuk, a csapat alapjaiban rendben van és jól működik, hiszen az elmúlt években folyamatosan olyan autót raktunk össze, ami versenyképes volt. Ezért őrültség lett volna, ha mindenkit lecserélünk vagy ennél is több embert mozgatunk meg a csapatban" – vélekedett Vettel, aki elmondása szerint azon lesz, hogy mindenben segítse új csapatfőnöke munkáját. „Ez egy hatalmas kihívás lesz Mattia számára, de ami engem illet, mindent megteszek majd azért, hogy támogassam őt, mert tudom, hogy ő is maximálisan támogatni fogja az egész csapatot."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: