DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappent boldoggá tette az első tesztnap

Megkönnyebbülten fújhatnak egyet a Red Bull, Max Verstappen és a Honda rajongói az első barcelonai tesztnapot követően. A versenyautó hibátlanul teljesített, a holland rengeteg adatot gyűjthetett Barcelonában.

Bár az erőviszonyokról a tesztelés ilyen korai időszakában még nemigen kaphatunk pontos képet, azt már most leszögezhetjük, hogy a Honda nem esett abba a csapdába, amibe 2015-ben és 2017-ben. Az erőforrás egyelőre hozza az elvárásoknak megfelelő szintet, az első napon megbízhatósági probléma sem lépett fel, az autó ráadásul gyorsnak is tűnik, annak ellenére, hogy a gyártó még legkevésbé sem ment rá az igazán gyors körökre, inkább a rendszerellenőrzést tartotta elsődleges szempontnak.

Az biztos, hogy a forgatási napot követően az első tesztnapon sem adódott semmilyen gond az energiaitalos autóval, a japán erőforrás simán és gond nélkül teljesített a Red Bull és a Toro Rosso autójában is. Max Verstappen majdnem 130 kört tett meg hétfőn és a negyedik legjobb időt érte el. Amit eddig tapasztalt, elégedetté teszi.

Max Verstappen 128 környi adatot gyűjtött az új autóval, hiba nélkül


„128 kört megtenni a tesztelés első napján egészen remek, így boldog is vagyok emiatt. Rengeteg adatot gyűjtöttünk, ami ilyenkor kifejezetten fontos. Ezeket kielemezzük és megnézzük, miben és hol tudunk leginkább továbbfejlődni már kedden is, amikor Pierre ül majd autóba” – idézi Max Verstappent a Honda hivatalos weboldala.

„Saját magamat illetően is belemerülök majd a részletekbe, hogy láthassam, saját második napomig (szerdáig) miben és hol tudok javulni. Eddig jól alakul minden, boldog vagyok, hogy ilyen sok kört tudtunk teljesíteni. Nagyon várom a hét további részét” – tekintett előre optimistán a holland pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: